Donald Trump Jr. Twitterét egy időre felfüggesztették, amint azt az Index is megírta, mert az amerikai elnök fia olyan videót posztolt, ami a tudományos konszenzus ellenére azt a tévhitet népszerűsíti, hogy fölösleges maszkot viselni a koronavírus-járvány idején. A videót maga Donald Trump, az elnök is retweetelte, de az ő fiókját, mivel csak retweet volt, nem függesztették fel, mindenesetre a Daily Beast utánanézett, kicsoda az elnöki család által ennyire favorizált videóban feltűnő doktornő, Dr. Stella Immanuel, és egyszerre nevetséges és félelmetes, hogy azt találták, hogy az orvosnőnek a coviddal kapcsolatos nézetei a kevésbé durvák közé tartoznak.

Az alábbiak olvasásához fontos/érdekes adalék lehet, hogy maga a doktornő is kitette a Twitterre a Daily Beast cikkét azzal, hogy milyen jól összefoglalja a nézeteit, és aki szeretne megszabadulni a démonoktól, az keresse meg őt.

Dr. Stella Immanuel egy houstoni gyerekorvos, aki továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a koronavírus gyógyítható hidroxi-klorokinnal, holott még júniusban kiderült, hogy a korábbi remények ellenére ez nincs így, amint azt az Index is szintén megírta. Dr. Immanuel azonban továbbra is úgy véli, mégiscsak hatásos ez a szer a covid-19 ellen, ezért azt mondja, nincs értelme maszkot viselni – ami természetesen szembemegy mindennel, amit eddig tudunk a vírusról, és annak terjedését segítené elő, emberek ezreinek halálát okozva.

Dr. Immanuel amellett, hogy gyerekorvos, egy Fire Power Ministries nevű felekezetben lelkész is, valószínűleg ezért van, hogy hiedelmeinek egyes elemeit a keresztény kultúrkör legendáiból meríti. Az orvosnő szerint például bizonyos nőgyógyászati problémákat, például cisztákat vagy endometriózist az okozza, ha valaki álmában démonnal vagy boszorkánnyal szexel. Konkrétan erre utal a fenti tweet is.

Dr. Immanuel valahonnan úgy tudja ezen kívül, hogy bizonyos gyógyszerek jelenleg földönkívüli lények DNS-ét tartalmazzák (vagy jobban hangzik úgy, hogy ufó-DNS?), illetve azt az összeesküvés-elméletet is terjeszti, hogy gonosz orvoskollégái egy olyan vakcinán kísérleteznek, amely megakadályozza, hogy az emberek vallásosak legyenek.

A doktornő annak ellenére, hogy a Fehér ház előtt szónokolt és az elnöki család így a kegyeibe fogadta, azt sem titkolja, hogy szerinte a kormányba beszüremkedtek a gyíkemberek, vagy legalábbis hüllők, illetve földönkívüli lények. Sajnos azt nem tudjuk, hogy magát Donald Trumpot is gyíkembernek gondolja-e Immanuel doktornő.

De hogy visszatérjünk a keresztény kultúrkörhöz: miután a társadalomra nézve káros, valótlan dolgokat terjeszt Dr. Immanuel, videóját törölték a közösségi médiából. Erre egy tweetben azt írta, hogy Jézus nevében le fog fagyni a Facebook összes szervere, ha vissza nem állítják az oldalát. 

Egy kínzó kérdés: ön szerint Trumpék tényleg elhiszik ezeket a marhaságokat?