Megközelítőleg két héttel ezelőtt volt, hogy Tamar Braxton bevett egy csomó gyógyszert, ráivott és kórházba került. Toni Braxton énekesnő realitysztárként saját jogon is ismertséget szerzett húgáról akkor csak feltételezni lehetett, hogy öngyilkossági kísérlete volt – ezt most az alábbi posztban az Instagramon megerősíti, hosszasan részletezve, hogy a kiváltó ok nagyrészt a tévéműsora volt.

Tamar Braxton többek között azt írja a fenti posztban, hogy a mentális egészsége ráment arra, ahogy a realityje gyártásához kihasználta a tévécsatorna (a WE tv nevű adóról van szó, bár a híresség a cég nevét nem említi a posztjában, de 2011 óta megy itt az életét bemutató reality). Azt mondja, hogy egy idő után az már semmit nem számított, hogy ő valójában milyen és kicsoda egyáltalán, csak az, hogy hogyan ábrázolták őt a tévében. Hozzáteszi, kevesli a fizetést, amit ezért kapott, így már két hónapja könyörgött a csatornának, hogy állítsák le a műsorát, de a kérései süket fülekre találtak.

Így jutott el Braxton odáig, hogy, amint írja, még 7 éves kisfiáról is megfeledkezett, és úgy döntött, „megpróbál véget vetni a fájdalomnak és az életének”, és bevette a gyógyszereket.

Most, hogy már jobban van, és a csatorna is úgy döntött, mégsem mutatják be a kérdéses reality újabb, már elkészült részeit, Braxton egyrészt arra hívja fel a figyelmet, hogy a mentális betegségeket mennyire komolyan kell venni. Másrészt az az üzenete, hogy amíg a színészeknek, a showbiznisz más területein dolgozóknak mind vannak szakmai önsegélyező szervezeteik, addig a realityszereplőknek egyelőre nincs ilyenje, ez teszi például lehetővé mindazt, ami Braxton szerint kizsákmányolás. A híresség ezért azt tűzte ki maga elé célul, hogy ezentúl harcolni fog a valóságshow-kban megjelenők jogaiért, illetve elsősorban az ilyen műsorokban megjelenő színesbőrűek jogaiért.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.