Július elején olvashatta a Velveten, hogy a Glee sztárja valószínűleg vízbe fulladt. Naya Rivera testét néhány nappal az eltűnése után találták meg, a vizsgálatok során pedig kiderült, hogy nem fogyasztott sem alkoholt, sem más tudatmódosító szert, és az idegenkezűséget is kizárták.

A színésznő halálát fulladás okozta, nemrég pedig kiderült, hogyan történt a tragédia. A Buzzfeed információi szerint Rivera halotti bizonyítványából az derült ki, hogy örvénybe keveredtek. A színésznő mindent megtett, hogy stabilizálni tudja az elsodródott járművet, utolsó erejével pedig mentőmellényt viselő kisfiát helyezte biztonságba, mielőtt az örvénylő víz és a lábába gabalyodó hínár le nem húzta a mélybe. A dokumentumok szerint Rivera szinte azonnal megfulladt.

Naya Rivera halála nem csak a barátokat és családtagokat rázta meg. Rajongói közül különösen a meleg közösségek gyászolják a színésznőt, aki a Glee-ben hozott karakterével sokuknak segített, hogy felvállalják másságukat. Riverát két héttel ezelőtt helyezték örök nyugalomra a Hollywood Hills-i temetőben.