Matthew Camp egy amerikai felnőttfilmes, modell és médiaszemélyiség, aki azért került most a hírekbe, mert amint azt az Instagramján közzétette, felgyújtották a házát. A poszt tartalmaz egy kockát a gyújtogatóról készült felvételből: a biztonsági kamera rögzítette, hogy valaki 2021. január 14-én hajnalban belocsolja benzinnel a ház tornácát, illetve a hátsó bejáratot is, meggyújtja a házat, majd elszalad. Az egyértelmű bizonyítékok alapján a rendőrség hivatalosan is megállapította a gyújtogatás tényét.

Camp az Out magazinnak nyilatkozva megerősítette, hogy bent aludt a házban, amikor a gyújtogatás történt, és bent volt lakótársa, Six Carter is. Mindketten időben ki tudtak menekülni az égő házból, nem sérültek meg, azonban gyakorlatilag minden ingóságuk odaveszett a tűzben. Az ingatlan egy Poughkeepsie nevű településen található New York államban, a házat Camp nem régen, tavaly októberben vásárolta meg bizonyos Joe Mendillótól, aki egyébként a Sátánista Egyház egyik vezetője az USA-ban.

Amint azt a híresség az Instagramon is írja, az otthonának felgyújtása minden bizonnyal gyűlölet-bűncselekmény, amit részben a melegek, részben a szexmunkások elleni gyűlölet motivált. Camp ugyanis maga is szexmunkás és felnőttfilmes, és egyéb médiamegjelenéseiben rendszerint kiáll a szexmunkások megbélyegzésével és ellehetetlenítésével szemben.

Életben maradtam, hogy egy napon a szemébe nézhessek ennek a személynek, de minden, ami valaha a tulajdonomban volt, odalett

– számol be a támadás utáni érzéseiről-helyzetéről Matthew Camp, és egy GoFundMe-gyűjtéssel rajongók-szimpatizánsok segítségét kéri, hogy az életét újraindíthassa. Azt a célt tűzte ki, hogy 60 ezer dollár összejöjjön, a cikk megjelenésekor a gyűjtés 83 ezernél tart, eddig kb. kétezren adtak valamennyi adományt. Az Instagramon több meleg híresség is együttérzéséről és támogatásáról biztosította Campet, köztük többek között Andy Cohen műsorvezető, Casey Spooner a Fischerspooner együttesből, illetve Gus Kenworthy síbajnok.

Íme egy korábbi kép Matthew Campről, amint a háza lépcsőjén ül.