shutterstock 1445506337

Megjött a közértbe a banánszállítmány, tele volt kokainnal

2021.01.23. 14:56 Módosítva: 2021.01.23. 15:00

Brit Columbia tartományban, azaz Kanada dél-nyugati sarkában történt meg az Okanagan-völgyben több helyen is, például egy Kelowna nevű városban 2019 februárjában, hogy a közérteseket igen nagy meglepetés érte, amikor megkapták az üzletükbe szánt banánszállítmányt. Ahogy a boltok dolgozói nyitották ki a dobozokat, azt találták, hogy a déligyümölcs fürtjei között kokaintéglák bújnak meg. Több közértből is felhívták a rendőrséget azzal, hogy jöjjenek gyorsan, mert tele van kokainnal a banánszállítmány.

Az esetről most adott tájékoztatást a helyi rendőrség, és ennek alapján a New York Post azt írja, hogy egy elbénázott kábítószerügylet miatt fordulhatott elő, hogy a drogdílerek helyett a közértekbe szállították ki a Kolumbiából Brit Columbiába csempészett kokaint. Az egyik üzletbe 12 csomag jutott a kábítószerből, és összesen 21 kilónyi kokain jött össze a tévedésből közérteknek kiszállított anyagból. A rendőrök szerint ez a mennyiségű kábítószer 800 000 adagnak felel meg.

A fenti borítókép csak illusztráció, de meg lehet nézni azt is, igazából hogyan néztek ki drogcsomagok. A Toronto Sun nevű a lap a Twitteren mutatott egy képet arról, hogyan néztek ki a közértekhez érkezett banánszállítmányok a gyümölcs között a kokainnal.