Berki Krisztián 2018 márciusában büntetőfékezett egy busz előtt, amellyel a kocsija emiatt összeütközött. Az ügyben most vádat emelt a Fővárosi Főügyészség, vettük észre a Blikknél

Az ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette, valamint jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálás bűntette miatti vádiratában a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetésre, a közügyektől-, valamint a járművezetéstől eltiltásra tett indítványt.

Az ügyészség nem írja, hogy Berkiről lenne szó, ez csupán a lap információja, de nem nehéz arra a következtetésre jutni, hogy ő a vádlott. Az eset leírása szerint az illető személy 2018. március 17-én, Budapest III. kerületében, a Pünkösdfürdő utcában autózott, és előtte ment egy busz. A kocsi vezetője a záróvonal és az előzni tilos jelzés ellenére meg akarta előzni a buszt, ez azonban nem sikerült neki, kölcsönösen megdudálták egymást.

A vádlott ezután feldühödve, a megengedett sebesség túllépésével, megelőzte a buszt, majd elé visszatért, intenzív fékezésbe kezdett, végül a busz előtt megállt. Az autóbusz vezetője vészfékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést. A busz utasai közül többen az ülésből előre lendültek, kiestek, a kapaszkodó rúdba ütötték magukat. Személyi sérülés nem történt. A buszban 2,5 millió, a kocsiban mintegy 14 millió forintos kár keletkezett.

Itt egy videó is az esetről, amelyen felismerhető az autó.

A Blikk szerint akát hét és fél év börtönt is kaphat mindezért.

Ön szerint?

 Berki legutóbb azt nyilatkozta a történtekről: „számomra egyértelmű, hogy a Karácsony Gergely főpolgármester fennhatósága alá tartozó BKK a buszjegyemet sem tudja kifizetni, nemhogy a Bentley-m javítását. Ugyanis míg a buszban 2,5, az én autómban 15 milliós kár keletkezett”. A karácsonyozás oka alighanem az, hogy ő is indult főpolgármesternek, sikertelenül. További polgárpukkasztónak szánt megjegyzéseket is fűzött az esethez, például, hogy mindenesetre bármi lesz a per eredménye, elfogadja, hiszen „néha az igazságtalanságot is tűrni kell”, és nem fog „beleragadni egy 15 milliós tyúkperbe”.

Ha régen látta volna Berki Krisztiánt, itt egy kép róla a közelmúltból.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Berki Krisztiánra végrehajtandót kértek a büntetőfékezése miatt

A Blikk szerint hét és fél évet is kaphat közúti veszélyeztetésért és rongálásért.

146 · Mar 17, 2021 11:13am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments