Ezen a héten mi is megírtuk, hogy Berki Krisztián egy tévéműsorban mondott olyat műsorvezető-kollégájának, Szabó Dórának, amitől a nő szinte zokogva vonult ki a stúdióból. De ha visszatekintünk a celeb eddigi, 2020-ban nyújtott szerepléseire, nem nehéz még néhány példát találni kedélyborzoló viselkedésre. Öt alkalmat gyűjtöttünk össze, önnek az öt közül melyik emelte meg leginkább a vérnyomását?

A 2018-as baleset utóélete

Berki 2018-ban meg akart előzni egy buszt, jobbra kanyarodott, ütköztek. Bár a balesetet követő eljárás elején még úgy volt, a buszvezető hibázott, Berki idén tanúból gyanúsítottá vált, amire úgy reagált, 

számomra egyértelmű, hogy a Karácsony Gergely főpolgármester fennhatósága alá tartozó BKK a buszjegyemet sem tudja kifizetni, nemhogy a Bentley-m javítását. Ugyanis míg a buszban 2,5, az én autómban 15 milliós kár keletkezett.

Majd hozzátette, hogy mindenesetre bármi lesz a per eredménye, elfogadja, hiszen „néha az igazságtalanságot is tűrni kell”, és nem fog „beleragadni egy 15 milliós tyúkperbe”. Ha a második, nyilvánvalóan polgárpukkasztásnak szánt megjegyzéstől el is tekintünk, az elsőtől nehéz: azt a benyomást kelti, mintha rá nem vonatkoznának szabályok, törvények. Bizonyára ez is a márkaépítése része.

Verést igénylő nők

A Bréking című műsorban (amelyben megríkatta Szabó Dórát), korábban a párkapcsolaton belüli erőszak témájában arról beszélt, hogy egyes nők igénylik, hogy megverjék őket. Ez már önmagában sincsen rendben, és a beszédhelyzetet tovább súlyosbította, hogy mindezt Demcsák Zsuzsa műsorvezető-társaként tette, Demcsák pedig korábban nyíltan beszélt, könyvet is írt arról, hogy bántalmazás áldozata lett.

Öncsonkító hiszti

Maradjunk a fizikai sérülések és a párkapcsolatok összefüggéseinél: Berki többször nyilatkozott arról, milyen fontos neki, hogy példát mutasson mind a saját gyerekének, mind másoknak, úgy általában véve a fiataloknak.

Ezzel szemben a nem túl távoli múltban teljesen rendben lévőnek mutatta be (egy Instagram-posztban, vérző lábujjával illusztrálva), hogy egy párkapcsolati konkfliktust szándékosan azzal oldott meg, hogy rácsukta a lábára az ajtót és letörte a körme felét. „Úr Isten, kicsikém, gyorsan fertőtlenítsük le, irány a sebészet és röntgen.... én meg csak kacsintok, ennyibe fájt ma, hogy nem mész innen sehova és újra szeretsz [szív emoji] holnapra úgyis kinő [nevető emoji] Nekem megérte [csendre intő emoji] Mindig nyerek” – fejtette ki az események-gondolatok sorrendjét a maga módján az ember, aki mindig nyer.

Nem jó főpolgármesternek, jó lesz miniszterelnöknek

A tavalyi önkormányzati választáson Berki Budapest főpolgármestere akart lenni, ám ezt a tervét nem tudta összehozni, pedig azt is véresen komolyan vette, még a szintén jelölt Puzsérral is csúnyán összeszólalkozott, pereskedtek is. Sajnos azt a gyanút nem sikerült lemosnia magáról, hogy személyes márkájának építésén túlmenő céljai lennének, alájátszva a Fidesz szándékainak – mindenesetre nem járt sikerrel.

Sebaj, Berki és élete társa alaposan kielemezhették a veszteség okait, amelyek után úgy döntöttek, Berkinek itt még nem szabad feladnia politikai ambícióit, újabb célja, hogy Magyarország miniszterelnöke legyen. Ott még nagyobb lesz a kampánykeret.

Bundabotrány

Végezetül íme egy egészen friss polgárpukkasztó sztori. Berki a feleségével összeöltözve érkezett az idei Glamour-gálára: mindketten szőrmét viseltek, a férfi ez alá csak egy fehér atlétát vett. Bár az nem derült ki, hogy mű- vagy igazi szőrmét hordtak, Berki Insta-oldalánál sok kommentelő reménykedett benne, hogy előbbiről van szó. Azóta a kommentelést letiltották, csak egy hashtag jelzi, hogy valószínűleg valódi állatokból készültek a kabátok: #furever, biggyesztette a celeb a képaláírás végére.

Kinyílt a bicska? Biztosan ez volt a cél. Na de melyik eset az, amikor úgy érezte, az ilyen színvonalú megnyilvánulásokat korábban nem médiafigyelem és korlátlan lehetőségek, hanem közfelháborodás, és teljes egzisztenciavesztés kísérték?

Melyik alkalom nyitotta ki a bicskát?