Marilyn Manson július 8-án jelentkezett a Los Angeles-i rendőrségen, olyan vádakkal kapcsolatban, amelyeket New Hampshire-ben emeltek ellene. Óvadék nélkül távozhatott a helyszínről, de augusztusban New Englandbe kell utaznia, hogy folytatódhasson az ellene zajló eljárás. Nem a szexuális zaklatási vagy bántalmazási ügyeiről van most szó, 2019-ben összevissza köpködött egy operatőrre, aki végül feljelentette ezért – írja a People.

Az operatőr a civil életében egyébként Brian Warner nevű férfi egyik koncertjén dolgozott, amikor az előadó elkezdett összevissza köpködni, így az illető kamerájára is. A lapnak egy szemtanú elmondta, hogy a nőt ez még csak zavarta, de igazán az háborította fel, hogy Manson végül a földre feküdt, a közvetlen közelében, és szándékosan ráfújta az orrát – célzottan, nem a kamerára, hanem az őt feljelentő nőre, akinek elege lett, és azonnal távozott. Utóbb pedig 35 ezer dolláros kártérítést követelt, a felszerelésében esett kár miatt.

Manson ügyvédje közölte, hogy a kárigény bejelentése után kértek valamiféle számlát, amely bizonyítaná, hogy valóban 10,5 millió forintnyi vesztesége keletkezett ettől, de nem kaptak.  Emellett nevetségesnek nevezte az ügyet, de jelezte, hogy ügyfele „elkötelezte magát a hatóságokkal való együttműködés mellett” – amit nyilván könnyebb megtennie ebben az eljárásban, mint azokban, amelyeket négy nő indított ellene azért, mert bántalmazta, megfigyelte és megfélemlítette őket, de ezt mi tesszük hozzá, nem ők. Mindenesetre, ha elítélik, egy évnél is kevesebb börtönt, illetve kétezer dollárig (körülbelül 605 ezer forint) terjedő pénzbírságot kaphat.

A bántalmazási ügyeire visszatérve, ha nem emlékeznének: a férfit Egyesült Államok-szerte jelentették fel egykori áldozatai, köztük Evan Rachel Wood és Esmé Bianco, de nem-hivatalos úton már tíznél is többen hozták nyilvánosságra hasonló tapasztalataikat a zenésszel. Aki mindannyiuk állításait tagadta, de mind a kiadója, mind a menedzsere megszakította vele a szakmai kapcsolatot.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Marilyn Manson együttműködik a rendőrséggel, de csak takonyügyben

2019-ben köpködött és az orrát fújta egy operatőrre, aki feljelentette. Manson óvadék nélkül távozhatott a rendőrségről.

0 · Jul 09, 2021 08:56am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments