Dan Cleary, aki asszisztensként és technikusként dolgozott korábban Marilyn Manson mellett, egy podcastet is vezet (Rare Form Radio), amelyben a napokban közölte: 

Néhány barátom, aki neki dolgozott... megpróbálták feltörni a telefonjukat és a számítógépeiket... nincs rendben a fickó... spyware volt a házában, úgyhogy akárki ment rá a wifijére, annak máris minden adatát megszerezte.

Beszámolója összecseng Manson (valódi nevén Brian Warner) egykori bizalmasa, Annie Abrams tapasztalataival, aki az elmúlt hetekben részletekbe menően írt arról (beszélgetésrészletekkel, screenshotokkal alátámasztva), hogy a zenész miként érte el, hogy áldozatai hallgassanak: megfélemlítéssel (azzal fenyegette hogy megöli őket és/vagy szeretteiket) és zsarolással. Ilyen zsarolásra alkalmas anyagokat például a Cleary által említett módszerrel csalt ki. Ugyanebben a podcastben az is elhangzott, hogy Manson „áthívott magához híres embereket, rávette őket, hogy drogozzanak, és lefilmezte”.

Mindezt történetesen onnan tudjuk, hogy Evan Rachel Wood kiposztolta az Instagram Storyjába, magát az adást (Rare Form Radio, #83.) még nem találtuk meg ingyen, online elérhető formában.

 

Cleary korábban is beszélt arról, hogy közvetlen közelről nézte, miként terrorizálja a zenész Evan Rachel Woodot: halálosan fenyegette, megalázta, rendszeresen emlékeztette arra, hogy nélküle se pénze, se lakhatása nem lenne, és persze esélye sem, a szakmájában.

A közvetlen környezetében mindenki tud erről. De mindenki (magamat is beleértve) fél bármit is mondani, az „íratlan szabályok” miatt. Rosszallják, ha mások magánügyeit hozod szóba. [...] Azok, akik közülünk csendben maradnak, azért teszik, mert ettől függ a megélhetésünk. És nehéz úgy munkát találni a zeneiparban, ha nem tudod befogni a szád. De elég volt. A rajongói mérgesek lesznek és nem hiszik majd el, mert nem akarják. Megértem. Sajnálom. De így igaz. [...] Elmondom azt is, hogy azért is hallgattam, amit tett. 2007-ben egy turné közben a nevelőanyám meghalt. A Manson-stáb a saját pénzén reptetett haza egy hétre, és így is megkaptam a fizetésem. Sosem fogom elfelejteni, és ez őszintén sokat jelentett nekem.

Evan Rachel Wood – aki a közelmúltban nevezte meg az évek óta bántalmazójaként emlegetett férfit – az utóbbi hetekben folyamatosan tudósítaz Instagramon minden azóta előállt áldozat történetéről, illetve azokról a lépésekről, amelyeket politikusok tesznek a Mansonhoz köthető esetek mielőbbi kivizsgálásáért.

A cikkünk írásakor legfrissebb posztja azért is érdekes, mert mint Natalie Higgins (képviselő, Massachusetts állam) írja, tudomására jutott, hogy Mansont elkövetőként nevezték meg (olykor szexuális célzatú) embercsempészek áldozatai, köztük fiatalkorúak.

Az eggyel korábbi beadvány Florida állambéli, eszerint több rendbeli fizikai és szexuális bántalmazás kivizsgálását kéri, az érintettek közt ugyancsak vannak az esetek idején fiatalkorú áldozatok.

 A Sun eközben arról ír, hogy a zenész hetek óta ki sem mozdult otthonról, folyamatosan vigyáz rá a biztonsági csapata. Csak egy nagyon szűk körrel érintkezik, köztük a személyi asszisztensével, a feleségével, és legalább egyszer egy ügyvéd is felkereste. 

Mansonnak még mindig van néhány közeli barátja és alkalmazottja, akik évek óta vele vannak és aggódnak érte, de sokan elfordultak tőle. Bizonytalan, nem tudja, mi vár a karrierjére, úgyhogy nagyon visszahúzódó lett. Mindig is egy remete volt, aki gyakran nappal alszik, és éjjel bulizik vagy fest, egészen hajnalig, szóval nem valószínű, hogy a közeljövőben nyilvános helyen bukkanjon fel

– mondta a lap saját forrása.

Legutóbb Esmé Bianco előadóművész (börleszktáncos, modell, színész – a Trónok harca Rosjaként is ismerhetik) állt a zenésszel kapcsolatos vádakkal a nyilvánosság elé: elmondása szerint nagyon hosszú időbe tellett, amíg fel tudta dolgozni a férfi által okozott traumáit, és Manson zsarolása rettegésben tartotta, így nem mert beszélni, vagy a rendőrséghez fordulni a történtek miatt.

Korábban Woodhoz hasonlóan ő sem osztotta meg nyilvánosan, ki bántalmazta, csak azt fejezte ki: bántalmazás áldozata, amely testi és lelki értelemben is megnyomorította, maradandó sérüléseket okozva. Volt, hogy a gyógyszereit mutatta meg,

 volt, hogy a testi bántalmazás jeleit, és egy képet abból az időszakból, amikor a sérüléseit szerezte.