Luxus körülmények között tesztelik a legdrágább, legkülönlegesebb sportautókat, ezzel több millió ember véleményére vannak hatással azok a közösségimédia-sztárok, akiket a sebesség és az autók iránti szenvedélyük tett vagyonos influenszerré. Az alább bemutatott nők közül néhányan profi versenyzői szinten kötődnek a száguldáshoz, mások pedig autómárkák nagyköveteként gyártanak tartalmat.

5. Kasia Reviews

Kasia Reviews-t, aki az Instagramon „queenofsupercars” néven található meg, a világ legbefolyásosabb női autós influenszerei között tartják számon. A dubai vállalkozó azért is örvend nagy népszerűségnek a közösségi platformon, mert az online tartalomgyártást szinte egyedülálló módon a divat oldaláról közelíti meg.

Fontos számára az esztétikum, a luxus, ráadásul a legtöbb luxusmárka autós konstrukcióit felsorakoztatja. Mostanra több mint 2,4 milliós követőtáborral és több millió dolláros vagyonnal büszkélkedhet.

4. Sonja Reid

Az Instagramon „omgitsfirefoxx” néven megtalálható kanadai származású játékkommentátort és youtubert, Sonja Reidet több mint 385 ezren követik. A tartalomgyártást 2013-ban kezdte: a Twitchen indított közvetítései során a klasszikus Counter Strike, a The Sims, a Minecraft és a League of Legends játékokkal is játszott. E közvetítéseket – követői legnagyobb örömére – a YouTube-ra is feltöltötte. Ezeknek a videóknak köszönhette az Audi megkeresését: a német autógyártó vállalattal sikeres partneri együttműködésre lépett.

A sportautókért rajongó Reidet, akinek vagyonát 1 - 5 millió dollárra (354 millió - 1,7 milliárd forintra) becsülik, 2017-ben az egyik legbefolyásosabb gamernek választotta a Forbes magazin.

3. Sophia Flörsch

A lista harmadik helyére egy német autóversenyző, Sophia Flörsch került, aki fiatal kora ellenére pörgős, eseménydús karriert tudhat maga mögött. Flörsch ötévesen, gokartozással kezdte pályafutását, kimagasló képességeire pedig hamar felfigyeltek. 2015-ben indulhatott volna a Formula–4-bajnokságon, ám mivel nem töltötte be a minimális életkornak előírt 15 évet, így a nevezési szándékát elutasították. Flörsch a brit junior sportautó-bajnokságban vett részt versenyeken, de a szezon közepétől arra koncentrált, hogy a következő évtől szerepelhessen a Formula–4-ben. Végül a sorozat első női pontszerzője lett, és dobogós helyen végzett. 2018-ban a Van Amersfoort Racing színeiben állt rajthoz a Formula–3-ban. A pilótanőt az év novemberében megrendezett Makaói nagydíjon súlyos baleset érte és gerincsérülést szenvedett.

Követőinek Flörsch, aki jelenelg 610 ezres követőtáborral büszkélkedhet az Instagramon, a lábadozásába is bepillantást engedett. Egy évvel később visszatért az F3-ba, majd 2020-ban a svájci/francia Richard Mille Racing Team csak nőkből álló triójának tagjaként vett részt az európai Le Mans-szériában és a 2020-as Le Mans-i 24 órás versenyen.

2. Emelia Hartford

Az Instagramon „ms.emelia”-ként találhatunk rá az amerikai influenszerre, Emelia Hartfordra, aki előbb youtuberként épített karriert. A népszerű videómegosztó oldalra 2017 óta gyárt tartalmat, így nem csoda, hogy több mint 1 millió feliratkozója van, és hogy 183 millió 216 ezer 797 megtekintéssel büszkélkedhet. Hartford, aki a YouTube előtt kisebb színészi munkákkal próbált befutni, azért tűnik ki a többi tartalomgyártó közül, mert amellett, hogy megmentett autókat szed szét és építtet újjá, a legkülönbözőbb csúcskategóriákból válogatott sportautókat is versenyeztet. Az Instagramon jelenleg 967 ezren követik, vagyona 1-2 millió dollár (354-709 millió forint) a becslések szerint.

Korábban a Men, Women & Reality című tévésorozatban is szerepelt. Úgy véli, YouTube-on szerzett hírneve segíthet neki abban, hogy színésznőként is befuthasson. 

1. Alex Hirschi

„Supercarblondie”, azaz Alexandra Hirschi 11,7 milliós követőtáborával igencsak kitűnik az Instagram autós influenszerei közül, ráadásul több férfi autóversenyzőt is maga mögé utasít. A Dubajban élő ausztrál híresség évekig rádiós műsorvezetőként ténykedett. Állását a sportautók iránti szenvedélye miatt hagyta ott. Autókkal kapcsolatos tartalmait hamar felkapta az internet: Hirschi rövid időn belül Dubaj egyik legbefolyásosabb női influenszere lett, aki a luxus- és sportautók világába kalauzolja az Instagram-felhasználókat, de a fényűző Dubajról is posztol.

Hirschit 2018-ban az arab világ 50 legbefolyásosabb nője közé választotta az Arabian Business, egy évvel később már a top30-ba került. Supercar Blondie vagyonát tavaly év végén 2 millió dollárra (709 millió forintra) becsülték – mutat rá a Totalcar.

(Borítókép: Sophia Flörsch, Emelia Hartford. Fotó: Tristar Media/Getty Images, Frazer Harrison/Getty Images)