Bármennyire is jó ötletnek tűnik, ne kenjen vazelint a szemébe.

Elkezdett terjedni a TikTokon egy trend, amely miatt nők ezrei kenik be a szemüket vazelinnel. Ez az eljárás állítólag meggátolja, hogy hideg időben könnyezzen a szemünk, ami bizonyos helyzetekben kifejezetten kellemetlenséget okoz a hölgyeknek, a könnyeik ugyanis elkenik a sminkjüket.

Az egyik videón látható, ahogy egy trendet követő fiatal egy fültisztító pálcika segítségével vazelint ken a szeme sarkába. A videós állítja, hogy ez „a legjobb life hack” arra az esetre, ha valakinek könnyezik a hidegben a szeme.

@alicegabrii Applying a small amount of Vaseline on the corners of the eyes can help prevent watering. HOWEVER, AVOID putting it underneath or on top of your eyelids, as this could lead to the formation of milia. #skincare #vaseline #vaselinehacks #skincareroutine #bumps ♬ i always get what i want - 𝓝𝓲𝓷𝓪

DailyMail szerint a szemészek felhívták a figyelmet arra, hogy ezek a #wateryeyehack és #vaselinehacks hashtagek alatt terjedő videók kifejezetten károsak, ugyanis ezek a trendek homályos látáshoz, illetve a szem irritációjához vezethetnek, sőt akár fertőzést is okozhatnak.

(DailyMail)

(Borítókép: Vazelin. Fotó: GettyImages)