Jön! Jön! Jön! Döntő! Döntő! Döntő!

Ha szeretné élőben látni a srácokat, jöjjön el június 13-án este Szentendrére, a Fő térre a Kalap Kabát utcazenész tehetségkutató döntőjére! Ha pedig nem akar lemaradni semmiről, akkor kövesse a versenyt Facebookon is, mondja el a véleményét, ki hogy tetszik!

Azt már bemutattuk, milyen dalok közül választhatnak a Kalap Kabát döntősei a feldolgozós körben péntek este, de most végre nyilvánosak lettek a választások. Kétszer is hallhatunk Bieberst és Magashegyi Undergroundot, de Majka és az Isten Háta Mögött is képviselteti magát Szentendrén.

Tükezoo

Egészen különleges vállalkozás a kéttagú Tükezoo választása, akik egyébként csak saját dalokat játszanak, és nem is nagyon foglalkoznak popzenével, ugyanis ők Majka és Curtis Elvitted a szívemet című dalát dolgozzák fel pénteken. Az egy dolog, hogy a szintipopos alapot el sem nagyon lehet képzelni ebben az egyszerű hangszerelésben, de még a rappeléssel is meg kell küzdeniük.

Band of Streets

A rezesbandával nyomuló Band of Streets skillje, hogy rádióslágereket formál át tökéletesen a saját hangszerelésére. Ezért talán magától értetődik, hogy végül a Biebers Sorryja lett a befutó, amit mi már alig várunk.

Broders

A Broders két taggal játszik nagyon egyszerű punkdalokat, a Magashegyi Underground Árnyékok című szerzeménye pedig valószínűleg pont alkalmas arra, hogy prosztón adják elő.

Magyaróvári Viktor

Magyaróvári Viktor egy looper pedállal énekel híres slágereket, ezért neki is logikus választás volt a Biebers Sorryja.

Balchicanos

Ők is a Magashegyi Underground dalát választották, és mivel általában reggae-ben játszanak el dalokat, erős a gyanúnk, hogy most is ez fog történni.

Szekeres Bálint

Szekeres Bálin flamencóban fogja minden magyar értelmiségi metálos kedvencét, az Isten Háta Mögött Közkútját átértelmezni. Valamiért azt sejtjük, hogy jó lesz.

Mi az a Kalap Kabát?

Ha eddig nem követte az utcazenész tehetségkutató eseményeit, akkor ezeken a linkeken tud tájékozódni:
Hogyan választotta ki a zsűri az elődöntős produkciókat?
Kiket juttatott a közönség az elődöntőbe?
Mi történt az elődöntőn?

Miket kell tudni az egyes zsűritagokról?
Novák Péter
Vermes Orsolya
Vörös András
Árkosi Szabolcs

Az elődöntő versenyzőiről ezen a linken elindulva talál portréfilmeket, amikből kicsit jobban meg lehet őket ismerni! Aztán irány a közönségszavazás, hogy a kedvence is ott legyen a döntősök között!

A versenyt a Velvet mellett Facebokon is követheti, hogy ne maradjon le semmiről!