Vásáry Andrét a Csillag Születik 2009-es, második évadának köszönhetően egy csapásra megismerte az ország. Az elmúlt 15 évben három arany- és egy platinalemezt kapott albumaiért, rendszeresen vannak koncertjei, színházi felkérései. Vagyis voltak, amíg be nem ütött a koronavírus-járvány. A 38 éves énekessel egy Instagram-fotó kapcsán vettük fel a kapcsolatot és ha már beszélgettünk, kifaggattam, hogyan éli meg a pandémiás helyzetet.

Az Instagram-oldalán látható pár extrém fotó. Milyen indíttatásból készültek a felvételek?

Konszolidált és extrém felvételek is készültek, ebből látható néhány az Instagram-oldalamon. Szerettem volna kimozdulni a komfortzónámból. A fotók úgynevezett fashion editorial stílusban készültek. Ez azt jelenti, hogy olyan szettekben és beállításokban láthatnak a rajongók, melyek inkább magazinok hasábjaira, mintsem az utcára valók. A Feleségek luxuskivitelbenből ismert stylisttal, Mihályi Parissal találtuk ki a koncepciót, a képeket Kiss Attila készítette.

Így még nem láthattak az emberek, mondhatni, hogy egy teljesen más oldalról mutatkoztam be.

A koronavírus alatt a testedzés is nagyobb hangsúlyt kapott az életemben, ennek eredményét is örömmel mutattam meg az embereknek. Rengeteg pozitív visszajelzés érkezett, sokan biztattak, hogy folytassam. Szeretném azonban leszögezni, hogy bár élveztem, a jövőben sem leszek modell, énekes maradok.

Az elmúlt időszakban a megjelenése hatalmas változásokon ment keresztül. Elmondaná, mi ennek az oka?

A koronavírus miatt az összes színházi, illetve énekesi munkámat lemondták. Nem akartam elfoglaltság nélkül maradni, ezért folytattam az online olasz tanfolyamot, illetve a heti egy testedzésből három-négy lett.

Nem az volt a célom, hogy kigyúrt legyek és teljes imázsváltáson essek át, csupán változtatni akartam a megjelenésemen.

Sokkal jobban érzem magam, szerencsére a genetikám is jó, nem igazán vagyok hízékony alkat. A jóga és a tudatos táplálkozás is nagyobb hangsúlyt kapott a mindennapokban. A harmincas éveim vége felé rájöttem, hogy jobban oda kell figyelnem a testemre.

Elégedett azzal, amit a tükörben lát?

Érdekes kérdés! Bár az edzés és más beavatkozások is azért történtek, hogy még elégedettebb legyek önmagammal, szó sincs arról, hogy mindenkit a változásra buzdítok. Azt gondolom, hogy mindenki úgy szép, ahogy van, de ha valaki nem érzi jól magát a bőrében, igenis támogatni és segíteni kell a változásban. Fontos, hogy mindenkit úgy fogadjunk el, ahogy van, a testpozitív életszemlélet híve vagyok.

Művészként hogyan élte meg a pandémiát?

Évekig küzdöttem, szenvedtem, áldozatokat hoztam azért, hogy művész lehessek. Ahogy sokaknak, úgy a pandémia nekem is kihúzta a lábam alól a talajt.

Ezzel nem sajnálatot várok az emberektől, csupán fontos megjegyezni, hogy ez a szakma volt az, ami a legjobban megsínylette a járványt.

Lelkileg nehezen éltem meg, hogy az imádott munkámat nem űzhetem, a színpad helyett az otthonomban kellett lennem.

Vannak tervei a 2021-es évre?

Őszinte leszek, nem merek tervezni, de természetesen bízom benne, hogy beindulnak a koncertek. A járvány miatt elmaradt egy filmzenés, musicales, popos koncertturném, remélem, hogy idén még lesz lehetőségem előadni. A székesfehérvári Vörösmarty Mihály Színházban a Chicago című darabban játszom, örülnék, ha ezzel is színpadra állhatnék. Tervben vannak tévéműsorok is, melyekben lehet, hogy feltűnök, de egyelőre több információt erről nem oszthatok meg. Remélem, hogy 2022-re visszatér a régi életem!

527
838