Az elmúlt egy évben hanyagolta a sportot és nagyon jókat evett, ezért felszaladt pár kiló Dudás Mikire. A világbajnok kajakos, aki szerelmével, Szigligeti Ivettel az RTL Klub Nyerő Páros című sztárpár-showjában is bizonyított, egészen pontosan 22 kilót szedett fel, mely ellen – mint mondja – most már igyekszik tenni. 

Belevágtam egy nagy fogyókúrába. [...] Körülbelül pont annyit kéne fogynom, mint Ivettnek hízni. Én ismertem, amikor még kerekebb volt a feje. Tíz kilóval azért több volt 

– mondta az RTL Klub Reggeli című műsorában a világbajnok kajakos, akire azt követően szaladtak fel a kilók, hogy befejezte az élsportot.

Kint voltunk Afrikában edzőtáborban, mikor bejelentették, hogy nem lesz olimpia. Tök jó formában, célegyenesben voltunk, majd onnantól kezdve semmit sem csináltam. Huszonkét kilót [szedtem fel]. Sokat szolizok – ha már kövér vagyok, legalább barna legyek. Nem [vagyok stresszevő], azért eszek, mert szeretek enni. Ivett jól is főz, meg ott lakunk egy piac mellett közvetlenül. Én oda lemegyek, és itt a hekkes, itt a lángosos, itt a hurka, kolbász, és én olyanokat eszek... Lemegyek reggel papucsban, megreggelizek, felmegyek, ebédre is tök jó kaják vannak. Egyszerűen most élveztem egy évig azt, hogy azt eszem, amit akarok. Esténként lementem, krémest vettem, fagyit ettem. Azért ettem, mert marha jó volt, hogy végre ehetek. Viszont cserébe, ha belenézek a tükörbe, azt mondom, hogy ahj... Régen azért sokkal jobban éreztem magam a bőrömben. Aki megszokja, hogy húsz éven keresztül kocka van mindenhol... Nem azt mondom, hogy most rosszul nézek ki, csak ahhoz képest, hogy régen eres volt a mellkasom, most meg van rajtam egy pici [felesleg].... 

– vallotta be Dudás. A műsorvezetőnő, Nádai Anikó kiemelte: azt azért nem lehetne a kajakozóra mondani, hogy kövér. Dudás ezt a bókot meg is köszönte.

985
1126