Hazánk Michelin-csillagos éttermeiben nagy eltérést tapasztalhatunk mind kínálatban, mind árkategóriában.

A Michelin nemrég hozta nyilvánosságra hazánk Michelin-csillagot kapott éttermeinek listáját. Alább sorra vesszük, hogy mennyit kell fizetnünk hazánk Michelin-csillaggal elismert éttermeiben

Elöljáróban fontos megemlíteni, hogy a legtöbb ilyen étteremben degusztációs menü szerepel a kínálatban. Ez a menüsor a felső kategóriás éttermekben rendelhető kóstoló menü. Ezek az összeállítások általában legalább öt fogásból állnak, de nem ritka, hogy 10-15 fogást is felszolgálnak. Segítségével meg tudjuk ismerni az adott étterem kínálatát, ízvilágát, ételeinek stílusát, és lehetőségünk van több különleges ételt megkóstolni egy fix összegért cserébe. Természetesen a Michelin-csillagos helyek nem az olcsóbb éttermek közé tartoznak, azonban az árak igencsak széles skálán mozognak.

Rumour by Rácz Jenő

Rácz Jenő éttermében étlapos rendelésre nincs lehetőség. Két opció közül lehet választani:

a Pre-Theatre Menu személyenként 34 ezer 900 Forintért egy rövidebb, kedvezőbb áron elérhető csomag, míg a Rumour Menu már 54 ezer 900 forint és megközelítőleg három órányi gasztro élményt nyújt.

A 2022-ben Michelin-csillaggal jutalmazott étterem hazánkban egyedülálló „chef table” koncepcióval várja vendégeit, akik végigkövethetik a főzés mozzanatait. 

Borkonyha

A Konyhafőnök másik sztárséfje, Sárközi Ákos Michelin-csillagos éttermében egy hatfogásos fine dining élmény 39 ezer forintba kerül személyenként, ám itt lehetőség van étlapról is rendelni, így a számlánk végösszege csak rajtunk múlik.

Costes

Az étteremhez egy évvel ezelőtt csatlakozott Rácz Jenő is, mint chef patron, hogy ráncba szedje a megtépázott hírnevű éttermet. A Konyhafőnök séfje sikerrel is járt: Magyarország első Michelin-csillagos étterme 2022-ben ismét kiérdemelte az elismerést. 

Megújuló koncepciónkban az egység hatfogásos kóstolómenüvel várja a modern európai konyhát kedvelőket, melynek ára 42 ezer 990 forint 

– látható az étterem honlapján. 

Platán Gourmet

Magyarország első vidéki Michelin-csillagos éttermében meglepően borsos egy degusztációs menü ára. A tatai vár szomszédságában található étterem Pesti István séf 12 fogásos degusztációs menüjét 66 ezer forintért, míg a 10 fogásos menüsort 59 ezer forintért kínálja. 

Gundel étterem

A Gundel étterem ugyan nem Michelin-csillagos, azonban összehasonlításképpen megnéztük hazánk talán leghíresebb éttermének kínálatát. Felsorolni is nehéz lenne, hogy hány nemzetközileg ismert híresség és történelmi személy járt a Gundel Károly által alapított étteremben az elmúlt évtizedekben. Vacsoraidőben jelenleg két menüsorral szolgál az étterem: egy 3 fogásos, illetve egy 4 fogásos összeállítás közül válaszhatunk.

Előbbi 15 ezer 750 Ft, míg utóbbi 18 ezer 550 forint.

Ezzel együtt a Gundelban À la carte étlapról is rendelhetünk. 

(Borítókép: Rácz Jenő és Sárközi Ákos Michelin-csillagos séfek. Fotó: Bodnár Patrícia/Index)