A luxusékszer-vásárlás új dimenzióját nyitotta meg nemrégiben az egyik hazai ékszerüzlet. Az egy évtizedes múltra visszatekintő magyar ékszermárka, a Moni’s Diamond Magyarországon egyedülálló kínálattal indította el online vásárlási felületét. Az időzítés nem véletlen, az ékszer ugyanis a karácsonyi időszak egyik legkeresettebb meglepetése.

Az ünnepek előtt a vásárlók többségének nincs ideje üzletről üzletre járni, hogy mindenkinek beszerezze a tökéletes ajándékot. A bevásárlóközpontokban tett túrák helyett sokan gyors és megbízható módon szeretnék beszerezni a meglepetéseket, köztük a ragyogóbbnál ragyogóbb darabokat is. Erre kínál megoldást a nemrég nyílt online ékszerüzlet.

A modern webshop újdonsága más üzletek kínálatával szemben, hogy minden, az elegáns online felületen megtalálható ékszer azonnal megvásárolható, készleten lévő terméket jelent – így nem kell várakozni vagy izgulni, hogy megérkezik-e az ünnepekre a kiválasztott ajándék. Az exkluzív kínálatban Európa olyan piacvezető karika- és eljegyzési gyűrű márkáit gyűjtötték össze, mint a design Oscarjának számító Meister, a Niessing, a Breuning, a friss, fiatalos olasz designt képviselő Salvini vagy a világhírű gyémántmárka, a De Beers Forevermark. Mindezek mellett high-end luxusékszerek és saját tervezésű különlegességek is találhatóak a kínálatban. A termékpalettáról és az online rendelési rendszer működéséről a cég alapító ékszertervezője, Suta Mónika mesélt a Velvetnek.

Mióta tervezték, hogy elindítják az üzlet online rendelési felületét?

Cégünk idén tíz éves, így nagy tapasztalatunk van a magyar piacon. Az egyetlen ok, amiért nem korábban nyitottuk meg az online üzletünket, hogy egy olyan szegmensben dolgozunk, amely a személyesség, személyes találkozás köré épül. Ebből kifolyólag mindaddig vártunk, amíg ott is biztosítani tudtuk az üzleteinkben megszokott prémium szolgáltatást.

Hogyan küszöbölik ki az online vásárlás lehetséges csapdáit?

Ennek kidolgozására nagyon sokat készült a csapatunk. Nálunk a legnagyobb különbség más online üzletekhez képest az, hogy a nyitvatartási időben az interneten nézelődőket egy csevegési felület, illetve telefonos segítség támogatja. Ez azt jelenti, hogy munkaidőben, az online vásárlás közben is válaszolnak a felmerülő kérdésekre ékszerszakértő kollégáink. Szintén fontos, hogy az online vásárlás után a mi vásárlóink bármikor betérhetnek üzleteinkbe, ott méretre igazítjuk, a későbbiekben tisztítjuk, gondozzuk ékszereiket, tanácsokkal látjuk el őket. Lehetőség van cserére is, ha valamiért nem megfelelő a választott termék.

Mekkora mostanság az igény az úgynevezett high-end ékszerekre?

Széles palettán fedjük le az igényeket, a szerényebb költségkerettel rendelkező ügyfeleinknek is tudunk magas minőségű ékszert ajánlani. A kulcsfogalmak számunkra az időtállóság, a minőségi alapanyagok és az, hogy valóban a vásárlóhoz illő ékszert vigyen haza, aki nálunk válogat – legyen ez kínálatunk bármelyik darabja. A high-end ékszereket azok választják, akik hosszú távon gondolkodnak és tapasztalataink szerint ritkábban, megfontoltabban, de nagyobb értékben szeretnének vásárolni. High-end termékeink vásárlói közül sokan szenvedélyesen szeretik az ékszereket, értik a gyémántok világát, sokra tartják a minőséget, a hagyományt, a kézzel készült, egyedi, nagy értéket képviselő darabokat. Ez a vásárlói kör az utóbbi néhány évben megerősödött, bátrabb lett, illetve sokszor vesszük észre, hogy örülnek, hogy már nem Bécsben vagy Londonban kell nézelődniük, hanem itthon is találnak európai prémium márkákat.

Hogyan tudja egy férfi eldönteni, hogy melyik a legjobb választás kedvese számára?

A tökéletes ékszer kiválasztása hosszú folyamat. A döntést többnyire egy hosszabb beszélgetés előzi meg ékszerszakértő kollégáink és a vásárló között. Gyakran elmondjuk, hogy önmagában nincsenek tökéletes ékszerek, csak tökéletes találkozások ékszer és viselője között, így azon dolgozunk, hogy ezek a találkozások létrejöjjenek. Egy évtizednyi tapasztalattal a hátunk mögött már gyakran érezzük egy-egy mondatból, történetből is, hogy ki milyen ékszert keres, de van „biztosíték” is a rendszerben, hiszen a gyűrűk és ékszerek minden esetben kicserélhetőek, átméretezhetőek nálunk, ha befárad a megajándékozott az üzletünkbe.

Miért előnyös időpontot foglalni? Ez minden esetben szükséges?

Nem, nyugodtan lehet érkezni hozzánk időpontfoglalás nélkül is. Van azonban egy külön szolgáltatásunk, a Moni's Moments, melynek keretében lehetőség van időpontot foglalni. Ekkor a vásárló az előjegyzett időpontban plusz figyelem mellett válogathat: az egyik kollégánk csak vele foglalkozik, kávéval és pezsgővel kedveskedünk, egy kicsit ünnepélyesebbé tesszük a választást. Ez például a gyűrűt választó párok körében nagyon népszerű, hiszen az esküvőszervezés sokszor egy hajszolt, feszült folyamat. Jó ebbe belecsempészni egy olyan élményt, amely emlékezetes, és amelynek során a szerelmesek csak egymásra tudnak figyelni.

Úgy gondoljuk, hogy az ékszer mindig az érzések kifejezéséről szól, azoknak egy megvalósult formája – még akkor is, amikor valaki önmagának vásárol. Karácsonykor sokan szeretnek hagyományokhoz köthető, tartós, klasszikus ajándékokat választani – az ékszer ezeknek a szempontoknak tökéletesen megfelel. Nyilván fontos a személyesség, a csomagolás, a részletek is. És nem titok: a gyémántékszereknek varázslatos ragyogása van, könnyű vele elkápráztatni valakit, csodaszép ajándék tud lenni.

Miért ne hagyjuk az utolsó pillanatra az ajándékvásárlást?

Szerintünk azzal sincs gond, ha ez az utolsó pillanatra marad. A legszebb darabjaink gyakran december 24-én délelőtt találnak gazdára. A vásárlás időpontja egy dolog, de amit nem érdemes kihagyni, hogy valóban gondoljunk arra a személyre, akinek ajándékozunk – ki ő, milyen, mi jelent számára örömöt. Ha ezt a gondoskodást nem spóroljuk ki, akkor az utolsó pillanatban vásárolt ékszer is ugyanolyan szépen ragyog majd, mint az, amely október óta lapul a szekrényben.

Elsősorban melyik társadalmi réteg veszi igénybe az önök szolgáltatásait?

Ahány ékszer, annyi történet! A gyémántékszert mindenki más és más okból kifolyólag választja. Vannak olyan vásárlóink, akik nagyvilági életet élnek és ahogy külföldön, úgy itthon is szívesen vásárolnak a főutcák legszebb üzleteiben, szeretik a hagyományt, az eleganciát vagy akár olyan közegben mozognak, ahol a viselt ékszereknek jelentése és jelentősége van. A vásárlóink között ugyanakkor olyan párok is akadnak, akik egyetlen, különleges ékszert, a gyűrűpárt szeretnék nálunk megtalálni, mert azt gondolják, hogy egy életen át viselt darab legyen időtálló, magas minőségű, egyszeri és ragyogó. Nagyon sok olyan vásárlónk is van, aki érti, hogy prémium ékszert vásárolni tudatos, fenntartható döntés, akár befektetés is lehet, hiszen a múltban a legszebb ékszerek generációkról generációkra öröklődtek, nagy becsben tartották őket és valódi ünnep volt a viselésük. Az a célunk, hogy a hagyomány és elegancia ilyenfajta találkozását visszahozzuk, megőrizzük és továbbadjuk. Aki nálunk vásárolt, utána ismerősként integet be az üzletünkbe vagy tér be hozzánk egy-egy kedves szóra. Nekünk ez pont annyira fontos, mint maga a ragyogó ékszer.

Ékszerboltok online

Manapság igen gyakran hívjuk segítségül az internetet különböző ügyintézések, tájékozódás, illetve kapcsolattartás során. Bár a vásárlást sokan személyesen szeretik intézni, a különböző termékek interneten történő beszerzésével kapcsolatban egyre kevesebb embernek vannak fenntartásai. A webáruházak lehetővé teszik, hogy a saját ritmusunkban nézzük át a kínálatot, és még csak ki sem kell tennünk a lábunkat az ajtón, hogy ruhát, bútort, műszaki cikkeket vagy akár ételt vegyünk. Napjainkban pedig ékszereket és minőségi kiegészítőket is vásárolhatunk néhány kattintással.

Lukács Ékszer

A fentebbi példán túl temérdek hasonló webshop elérhető hazánkban. A Lukács Ékszer nevű üzlet webshopjának kínálatában különleges, kivételes szépségű gyémánt ékszerek – gyűrűk, nyakláncok, fülbevalók és karkötők – találhatóak. Az 1982-ben alapított családi vállalkozás több évtizede jelen van a hazai ékszerészeti és drágakő piacon. Az üzlet tulajdonosai számára az egyedi gyártású ékszerek készítése nem munka, hanem hivatás: úgy vélik, az örömszerzés egyik legjobb és legkifinomultabb formája az ékszerben kifejezett szeretet. 

Aranyshop 

Az Aranyshop.hu egy magyar tulajdonú családi vállalkozás, amely 1998 óta foglalkozik nemesfémből készült ékszerek értékesítésével. Üzletpolitikájuk középpontjában a magas színvonalú, megbízható, gyors és rugalmas kiszolgálás áll. Azért döntöttek a webáruház indítása mellett, hogy alkalmazkodni tudjanak az ékszerpiac és a vevői igények változásaihoz. Az arany és ezüst ékszereket kedvelő vásárlóknak széles választékot kínálnak.

(Borítókép:online gyémántüzletet nyitott a Moni's Diamond. Fotó:Moni's Diamond)