Lionel Messi, a futball világának egyik legnagyobb sztárja egy igazán extravagáns lépésre szánta el magát, csak hogy csend legyen körülötte a lakóhelyén.

Lionel Messi a világ egyik legjobban fizetett focistája, a PSG-nél évi 41 millió dollárt, mai árfolyamon 13 milliárd 931 millió forintot keresett, míg az Inter Miamihoz évi 50-60 millió dolláros fizetésért szerződött. Ez az összeg 16 milliárd 989 millió és 20 milliárd 387 millió forint közé esik. Ekkora bevételből nem csoda, hogy a világbajnok argentin futballista olyasmire is könnyűszerrel képes költeni, amire más nem. Az egyik legjobb példa erre egy nem mindennapi húzása, amikor is

annyira zavarta őt a szomszédai zajongása, hogy megvásárolta a házukat, csak hogy csend legyen körülötte.

Míg más hírességek felhőkarcolókat vásárolnak vagy milliókat érő óra-, illetve luxusautó-gyűjteménnyel büszkélkedhetnek, Messi számára úgy tűnik, nincs értékesebb a csendnél és nyugalomnál – mutatott rá a Sport Bible. A lap emlékeztet: a focista először falat próbált építeni a háza köré, hogy csillapítsa a zajt, ám a helyi szabályozások ezt nem tették lehetővé.

„Amikor Leo megvette a házát Castelldefelsben, a szomszédjai kissé zajosak voltak, így Leónak meg kellett venni a házukat, hogy egyedül lehessen a családjával.

Szerencsére nekem soha nem voltak ilyen problémáim!

– mesélte Ivan Rakitic, Messi egykori csapattársa a Daily Starnak.

(Borítókép: Lionel Messi. Fotó: Getty Images)