A hírességek életében szinte minden elképesztően drága és fényűző, ez alól pedig az órák sem kivételek. Ezek a különleges, ritkaságszámba menő szerkezetek, melyek olykor egy egész vagyonba kerülnek, mesélnek tulajdonosaik stílusáról, gazdagságáról és kifinomult ízléséről egyaránt.

Korábban a Velvet is számtalanszor beszámolt arról, hogy mekkora értékű karórákat viselnek hazánk sztárjai. Legelőször Tóth Gabi, majd Herczeg Erika, végül Majka időmérőjéről írtunk. A sajtó legutóbb Curtis méregdrága karóráitól volt hangos, amelyek együttesen nem kevesebb mint 30 millió forintot érnek.

Sehol nincs a magyar celebek óráinak értéke a külföldi hírességek viseletének árához. Cikkünkben azokat a hírességeket mutatjuk be, akik az összes világsztár közül a legdrágább órákat viselik a csuklójukon.

5. Jackie Chan – Richard Mille RM 57-01 Jackie Chan (980 millió forint)

A híres színész, filmkészítő, harcművész és kaszkadőr Jackie Chan sajátos stílusával rabul ejtette a közönség szívét. Nemcsak a filmekben, hanem a való életben is kimagasló személyiség, ami tükröződik az exkluzív óraválasztékán is. Jackie Chan tulajdonában van egy Richard Mille RM 57-01 óra, amelyet kifejezetten neki készített a híres óragyártó, Richard Mille. Az óra designjában egy sárkányt és egy főnixet ábrázoltak, amelyeket csillogó drágakövekkel díszítettek. Az óra becsült értéke nem kevesebb, mint 2 millió 990 ezer dollár, ami a jelenlegi árfolyamon körülbelül 980 millió forintnak felel meg.

4. DJ Khaled – Jacob & Co. Billionaire III (1 milliárd 14 millió forint)

DJ Khaled, az amerikai lemezproducer, rádiós személyiség, DJ, lemezkiadó vezető és szerző leginkább rap és hip-hop albumjairól híres, különösen a saját lemezkiadója, a We the Best Music Group kiadványairól. Együtt dolgozott többek között olyan művészekkel, mint Justin Bieber, Rihanna, Drake és Lil Wayne. 

A művész egyedi órákból álló, lenyűgöző gyűjteménnyel büszkélkedhet. Többször lencsevégre kapták már a csuklóján 3 millió dollár értékű Jacob & Co. Billionaire III órájával, amelyet 713, köztük 504 smaragdvágású gyémánt borít.

A drágaköveket kézzel helyeztek el a 18 karátos fehérarany órán, amelynek értéke 1 milliárd 14 millió forint.

3. Eric Clapton – Patek Philippe 2499 (1 milliárd 194 millió forint)

Eric Clapton Patek Philippe 2499-es órája a világ legdrágább óráinak egyike. Ez a modell a Patek Philippe gyűjtők szent grálja. Csak két darab készült belőle platina tokban. Nem véletlen, hogy az angol énekes 3,5 millió dollárért (1 milliárd 194 millió forintért) vásárolt órája később 3,65 millió dollárért (1 milliárd 245 millió forintért) kelt egy aukción, ahol egy ázsiai magángyűjtő vásárolta meg.

Ez a legdrágább óra, melyet az angol énekes valaha viselt, és amelynek gyémántok helyett a ritkaság a fő értékmérője.

Az óra a világ legjelentősebb, történelmi szempontból fontos karórái közé tartozik.

2. Jay-Z – Hublot Big Bang és Audemars Piguet 50. évfordulós Royal Oak és (1 milliárd 690 millió forint és 81 millió forint)

Jay-Z nemcsak a zenei listákon, de a luxusórák birtoklásában is élen jár. A hip-hop mogul az első híresség, aki viselte az Audemars Piguet 50. évfordulós Royal Oak Selfwinding Flying Tourbillon modelljét, amelynek számlapján fehérarany bevonatú órajelzők találhatók és palaszürke belső kerettel rendelkezik. Emellett a rapper 5 millió dollár értékű karórát is viselt már a csuklóján:

az átszámítva 1 milliárd 690 millió forintot érő, gyémántokkal kirakott Hublot Big Bang fantázianevű darabot a felesége, Beyonce ajándékozta neki a 43. születésnapján.

1. Floyd Mayweather – Jacob & Co. Billionaire (6 milliárd forint)

Floyd Mayweather, az ökölvívás amerikai nagyágyúja úgy döntött, hogy az időt nem csak elüti, de meg is hódítja! Tulajdonában van a világ legdrágább órája, a Jacob & Co. Billionaire, amelynek értéke egészen elképesztő, 18 millió dollár, azaz mintegy 6 milliárd forint. A karóra testét 18 karátos fehér arany borítja, valamint 313 smaragdcsiszolású gyémánt tündököl rajta. A koronát egy 1,21 karátos rubin díszíti. Mindössze egyetlen példány készült belőle, tehát ha Mayweather nem veszíti el, senki sem fogja letaszítani a trónról.

A valaha volt legdrágább óra a világon

A világ legdrágább órája a Graff Diamonds Hallucination, amelynek értéke mintegy 55 millió dollár, vagyis 19 milliárd 565 millió forint. Csillagászati értékét a platina karkötőbe ágyazott ritka, 110 karátnyi színes gyémántok adják, amelyek különleges színekben pompáznak: található közöttük élénksárga, intenzív és halvány pink, intenzív kék, halvány szürkéskék, zöld és narancs. Vágott formájuk is egyedi: az órában a gyémántok feltűnnek többök között szív-, körte-, marquise-, smaragd-, radiant és kerek formában.

Önnek melyik sztár órája nyerte el legjobban a tetszését?

(Borítókép:  Floyd Mayweather csuklóján látható óra. Fotó: Getty Images )