A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya nemrég vásárolt egy új luxusautót. Azt azonban nem árulta el Szoboszlai, hogy pontosan milyen gépjárművet szerzett be.

Szoboszlai Dominik 7,8 millió font (3,4 milliárd forint) éves keresetéből bőven jut a luxusautókra. A Liverpool magyar válogatott klasszisa valósággal berobbant a Premier League-be – és ezzel óhatatlanul is újabb szintet lépett az anyagiak terén is. Amikor a magyar válogatott csapatkapitánya az osztrák Red Bull Salzburgnál volt, akkor egy A5-ös Audival járta az utakat, majd amikor átigazolt az RB Leipzigbe,

vett magának egy Mercedes AMG G63-asat, aminek alapára jelenleg is 80 millió forint körül mozog.

Ez az autócsoda egy 4 literes V8-as motorral dübörög, 577 lóerős teljesítményű, és 9 sebességes automata váltója van. Az üzemanyagfogyasztása is tekintélyes: 100 kilométeren 13,3 litert „eszik”. Nos, mint az InStyleMen-nek adott legutóbbi interjújából kiderült, ezt az autót nemrég lecserélte. 

„Sok újdonság történt velem, de egész jól fel tudtam venni a mindennapjaimban mindezt. Hamar találtam házat, és a csapatba is könnyebben beilleszkedtem, mint ahogy azt vártam. Már csak azért is, mert az elejétől kezdve tudtam játszani, és nagyon gyorsan elfogadtak a többiek. Manchesterben lakom, úgyhogy nem tudtam még megtapasztalni, milyen az, ha az utcán sétálok, viszont amikor kijövünk autóval a stadionból, érezhető, micsoda fanatizmus van az emberekben ott.

Futnak a kocsi után, szóval elég komolyan veszik ezt az egész történetet”

– mondta Szoboszlai, aki ezután azt is elárulta, hogy megtartotta korábbi Mercedeset, viszont vett egy új luxusjárgányt is magának. Az új autóról azonban nem volt hajlandó elárulni, hogy milyen márkájú, és nem tervezi elmondani senkinek.

Aki meglát benne, annak szerencséje van

– mondta Szoboszlai Dominik, akinek kijelentése fokozott kíváncsiságot okozott Angliában: 

többen elkezdtek a titokzatos járgányra vadászni, hátha le tudják fotózni, és mielőbb szét tudják kürtölni, hogy a Liverpool magyar klasszisa milyen autóval közlekedik a mindennapokban.

(Borítókép: Szoboszlai Dominik. Fotó: Florencia Tan Jun - UEFA/Getty)