A számok

182 nő küldte be a punciportréját.

134707 ember szavazott rájuk, több mint 2,76 milliószor.

Kizárólag életkorukat és ország szerinti lakhelyüket kellett megadniuk.

Ha még emlékeznek, egy szopógépgyártó cég, az Autoblow rendezett egy punciszépségversenyt, amelyen dobogós lett egy magyar nő is. Azt ígérték, hogy a verseny alatt kiderült, rendkívül sok és érdekes infót egy, a tudományos kutatás követelményeinek is megfelelő tanulmányban publikálják - na, ez megtörtént. A tanulmány itt olvasható, de a lényeget alább kivonatoljuk.

A szervezők megvizsgálták az összes beküldött szervet, és számszakilag is elemezték a látottakat: mekkorák a kisajkak, a nagyajkak, és a csikló fitymája, elemezték egymáshoz viszonyított arányaikat, helyzetüket, illetve a nagyajkak felületi egyenetlenségét. (Anatómiai gyorsképzés itt.) Ahol mindezeket nem lehetett bizonyosan megállapítani, azokat a képeket kivették a vizsgálatból. Arra jutottak, hogy:

  • A felállított szempontrendszer alapján hatféle alapvető punciforma van. A leírásuktól eltekintünk, az alábbi képen mind láthatók.
  • A pályázók életkorát és punciformáját együtt vizsgálva úgy tűnik, vannak formák, amelyek egyes korcsoportokban gyakoribbak. Mindezen összefüggéseket az alábbi ábrán tekinthetik meg: a függőleges mércén a pályázók életkorát, a vízszintes tengelyen a fenti, hatos besorolás szerinti jelzést látják.
  • Magyarországról 48865-en, Budapestről 311-en szavaztak, és az 1-es típus volt a kedvencük. Nemzeti pinaízlésünk viszont nem tekinthető hungarikumnak, mert gyakorlatilag mindenhol az egyes típus győzött. (A szavazatokat sem a napszak, sem a versenyző életkora nem befolyásolta különösebben, szinte csak az alaktani sajátosságok, ezért elemezték főleg azokat.)
  • Az egyetlen, elemzésnek alávetett magyar versenyzőé a leggyakoribbnak mondható, 5-ös típus. Egyébként a toplistára három magyar nő jutott fel.
  • A dobogósok fotóit pont nem elemezték, mert a testhelyzetük miatt nem lehetett számszerűsíteni a sajátosságaikat. Mind kutyapózban készültek, a szervezők szerint ez eleve magasabb pontszámot eredményezett. A piercing, vagy ilyesmik, viszont nem látszottak befolyásolni az eredményt.
  • A lakosság pina iránt érdeklődő arányában jók vagyunk: a finneknél ugyan a teljes lakosság 1,3 százaléka nézelődött a puncitékában, Magyarország a lakosság fél százalékát tudta felmutatni. Ők viszont alaposan megnézték, és szavazgattak. Szóval miénk a második hely!

Önnek melyik típus tetszik legjobban?

Végül egy apróság: az oldal látogatóinak elsöprő többsége használt Google Chrome-ot, szóval kimondhatjuk*, hogy

aki Chrome-ot használ, több pinát lát.

* természetesen nem mondhatjuk ki.