Arany bikinis nő: 175 plusz áfa

dns
2007.12.15. 11:27
Felgyülemlik a lóvé, örökbefogadhatnánk belőle kistigrist, de bedobtuk inkább a szépségversenybe - indokolta a magát Feriként bemutató támogató, hogy miért a Miss Alpok Adria szépségversenyt választotta. Metzker Viki már megtalálta az alkatának megfelelő versenyt, Dr. Krasznai pedig már megtervezte az ideális női arcot. A verseny öt órán át kínozta a résztvevőket.


- Mondd, Ivett, mennyit foglalkozol naponta az egészséggel?

- Igazából csak most kezdtem.

Gianni műsorvezető és az egyes számú versenyző között a pódiumon elhangzott, dadaista dialógnak rajongói vagyunk, mégis csak villanásnyi örömet nyújtott abban a kínban, amit egy öt órásra húzott szépségverseny okozhat péntek este.

De nem Szlovákiába

Klikk!

A húszéves hagyománnyal bíró Miss Alpok Adria nemzetközi szépségverseny magyar fordulóját a Club Nonsense-ben tartották szűk családi körben, barátok és néhány - tekintélyes szépségversenybeli tapasztalatunknak köszönhetően - már ismert kopasz, szürke sportzakós fiatalember társaságában. A helyiségben Carolina Herrera férfiillatai feromonokkal keveredtek, amíg a szépségversenyzők öltözőjében a combot tuningoló babaolaj hajlakkal.

Az események leírása előtt a második kedvenc mondatunkat idézzük, amelyet Bíró Laura versenyző említett, és ezzel támasztjuk alá, hogy nem csupán az ajándékok miatt vonzó, természetesen idegen nyelveket beszélő, egyetemista lányok számára zsinórban minden magyar szépségverseny. "Szeretnék híres lenni, és kijutni külföldre. De nem Szlovákiába." A verseny olasz licensztulajdonosa Gianni Annonit kérte fel, hogy vezesse le a monstre versenyt, aki a magyar nyelv nehézségeiből adódó bakijaival szerethetővé tette a produkciót, amit a negyedik órában még a legtürelmesebb vendégek is feladtak volna. "Tizenhat, ötven kilós húsdarabot csak úgy lehet eladni, ha van levezető műsor is"- magyarázta egy meglepően cinikus férfi a koktélpultnál.

Az lenne az ideális

A műsorvezető megjegyzései - mint az egyik versenyző magasságához rendelt: 175 plusz áfa - speciális one man show-vá álltak össze, Erox Martini fellépését már nem is igényelte volna annyira a dramaturgia. Miután az énekes mikrofonjába beadták a visszhangot, és elénekelt és elhullámzott néhány olasz melódiát, már vette is fehér sálát, és távozott.

Láthattunk testes funkytáncosokat, csillogó hullahoppkarikával táncoló forrónadrágos lányt, Santana-dalt éneklő Pápai Jocit, versmondás nem volt. A tetemes holtidőt kihasználva elsőként a produkcióban résztvevőket szólítottuk meg. Metzker Viki egykor maga is lelkes szépségversenyző volt, most a My 77 fehérneműbemutató egyik modellje."Az lenne ideális, ha mindenki megtalálná a karakterének megfelelő szépségversenyt. Amikor én is jelentkeztem néhányra, mindig azt mondták, erősen erotikus a kisugárzásom. Tehát nekem az Év Playmate-je volt a testhezálló" - mondta a playmateverseny idei győztese, aki egyébként dj-ként dolgozik Dj Junior mellett, és a jövőben énekelni is szeretne.

Dr. Krasznai az ideális női arcról

Laky Zsuzsa, az egykori Európa Szépe szerint itt a pódium túl kicsi, a szépségverseny meg általában túl sok, nehéz kiválasztani a megfelelőt. Dr Krasznai Zsolt plasztikai sebész, celebszakorvost arról kérdeztük, látja-e a mezőnyben az ideális női arcot. "Két favoritom van: Tepedelen Tímea és Bakos Brigitta. Az egyik egy klasszikusan finom arc, a másik egy dögösebb. Azt hiszem, az ideális a kettő ötvözete lenne." Krasznai a zsűri tagja volt, ahova a szervezők barátait és néhány szépségipari szakembert hívtak meg, legalább néhányan voltak, akik értettek ehhez a szakmához.

Katona Miklós fotóművész számára egyértelmű volt, hogy a félig török származású Tepedelen Tímea a legszebb, akit egyébként ő maga nevezett be. Mint a társaságában egy másik vendégtől megtudtuk, a Mammutban volt a verseny előtti fotózás, a mozgássérültek számára fenntartott vécében öltöztek a lányok.

Felgyülemlik a lóvé

Nézze meg képeinket!

Továbbra is várakoznunk kellett, így a támogatók és hozzátartozók felé indultunk. A pultnál kordzakóban állt a magát Feriként bemutató Folium nyomda vezetője, aki arra a kérdésre, miért éppen ezt a versenyt választotta, így fogalmazott. "Felgyülemlik a lóvé, és mindegy, mire dobjuk ki. Örökbefogadhatnánk kistigrist, de gondoltam, inkább dobjuk be a szépségversenybe." A Baby Phat tulajdonosa, Kékesi Zsófia számára is inkább adódott a lehetőség, mint hogy kereste volna. A ruházati márka hazai elterjesztése a fő célja.

Harmadszorra már hozzátartozót választottunk találomra. Szabó Roland versenytáncosnak a szomszédja nevezett a versenyre, ő pedig elkísérte. "Sajnos olyan világot élünk, hogy a női ideál kategorikusan meg van határozva. Ezért szerencsésnek tartanám, ha a fellépő táncosokat is eszerint választanák ki." A versenyző Szabó Melitta édesanyja azonban elégedett az egyre unalmasabb rendezvénnyel, színvonalasnak tartja. "A lányom sok versenyen indul, nagyon örülök" - mondta Szabó Lászlóné.

Papp Lili a legszebb

A versenyzőknek a Glamour Company zenéjével kísért utcai ruhás, arany bikinis, majd estélyi ruhás vonulásait Keleti Györgyi önkéntesen kommentálta mellettünk, aki szerint a verseny csak akkor nincs megbundázva, ha Kalderás Teréz nyer. Végül a gyógypedagógusnak készülő Papp Lili nyert, aki a verseny olaszországi nemzetközi fordulójára indul majd, de hogy mikor, és hova, arról nem tájékoztatták.

A versenyző, akinek nagy ambíciója, hogy néhány év múlva magánóvodát nyisson, nyert még ékszert, fitneszbérletet, fehérneműt, virágot. A nagy favorit Tepedelen Tímea a harmadik lett, és ez láthatóan megviselte. A második helyezett a Miss World Hungary mezőnyéből már ismert Bugya Dóra lett, aki lelkes szépségversenyző. A győztesek és a nevezők a Jean Paul Gautier modelljeit megszégyenítő gyorsasággal öltöztek át, pakoltak össze és hagyták el a szórakozóhelyet.