A híresztelések szerint eléggé szorong testmagassága miatt, ezért annak érdekében, hogy magasabbnak tűnhessen, egy régi öltözködési trükköt szokott bevetni Vlagyimir Putyin. Oroszország elnökét néhány nappal ezelőtt egy magasított talpú cipőben kapták lencsevégre, a felvételek pedig hamar terjedni kezdtek a Twitteren.

Sokan érdekesnek tartják, hogy a politikus magasságáról hivatalos adatot eddig még sohasem közöltek sehol, de a becslések szerint 168-169 centi lehet. A The Week szerint Putyin az úgynevezett Napóleon-komplexussal küzd, vagyis kisebbrendűségi érzések dúlnak benne a testmagassága miatt, ezért túlkompenzál az élet egyéb területein. Ez leginkább az alacsony emberekre jellemző. 

Mint kiemelik, Napóleon és Mussolini sem volt túl magas: a francia hadvezér 168 centinek, az olasz diktátor 169 centinek saccolják. Jeremy Clarkson brit televíziós személyiség úgy véli, ez nem vigasztalja Putyint, aki meglátása szerint éppen azért tűnik idegesnek mindig, mert alacsony. Korábban a The Economist című lapban lehetett olvasni arról, hogy a politikában milyen nagy jelentősége van a testmagasságnak. 

E téma az alábbi felvételek miatt került terítékre újra. A fotók Putyin orosz diákok napján tett látogatása során, a Vorobjovij Goriban található Lomonoszov Kutatócsoportnál készültek a minap. Többeknek szemet szúrt, hogy a fiatalokkal fotózkodó politikus olyan cipőt vett fel, amellyel magasabbnak tűnhetett. 

A lap továbbá arról is ír, hogy az orosz elnök évtizedek óta küzd azért, hogy jó legyen róla a a közvéleményben kialakult kép; azt szeretné, ha az emberek kemény vezetőnek és fékezhetetlennek tekintenék. Ezért is kerülhettek fel az internetre olyan felvételek, amelyek félmeztelen horgászás vagy lovaglás, a jéghideg vízben való úszás, vagy vadászat közben készültek róla.

Azt, hogy Putyin korábban is viselt magasított cipőt, ez a videó is bizonyítja:

(The Week, SkyNewsPortfolio)

Ön felvenne hasonló cipőt, hogy magasabbnak tűnhessen?

(Borítókép: Vlagyimir Putyin. Fotó: Florian Gaertner/Photothek via Getty Images)