Mivel többféle fazonból válogathat, nem mindegy, milyen alsónadrágot választ magának egy férfi. Ugyanis árulkodik a személyiségéről is.

Állítólag ha  egy nő egyszer meglát egy férfit fehérneműben, pontosan tudja, kivel van dolga. A Gentleman's Journal egy kicsit kutakodott, és összeszedtek pár tudományosan is megalapozott állítást a férfi alsókról, és arról, mit mondanak el viselőikről.

Klasszikus rövid fazon

Nem azokról a kissé bő, szürkés színű alsónadrágokról van szó, amelyeket a legtöbb férfi a pubertáskor után soha többé nem hord. Inkább a "szűk fehérnadrág" felnőtt változata - amelyet David Beckham népszerűsített azokon a felejthetetlen fotókon.

Mit árul el viselőjéről: Ha valaki még mindig a kisfiús fazont hordja és már elmúlt 18, akkor ideje felnőnie. Valószínűleg félénk, visszahúzósó típusról van szó. Ám ha a Beckham-féle gatya a kedvence, akkor a praktikum legalább annyira fontos számára, mint a szexepil. Valószínűleg egy magabiztos, céltudatos személy, aki fontosnak tartja az ápolt megjelenést, és a divatot is követi.  és nagyban törődsz a divattal és a saját megjelenéseddel. 

Boxer

A legtöbb fiú számára a boxeralsó volt az, amire az alsóneműs életútjának szűk fehérnadrágos szakasza után áttért. Csíkosak, pöttyösek és kockásak, kétségtelenül sokféle színben volt mindenkinek. A tinédzserkori népszerűségük ellenére egyáltalán nem praktikusak - a nadrágok alatt összecsomósodnak, és nulla tartást biztosítanak.

Mit árul el viselőjéről: A szíve mélyén még mindig iskolás fiú, és a legnagyobb valószínűséggel a barátaival focimeccset néz, miközben sört iszik. Jellemzően lusta, és nem igazán ad a megjelenésére. 

Szűk boxeralsó

A fehérneműk világának hibridje – csak úgy, mint a Labradoodle, a szűk boxer is két fajta valószínűtlen párosításának eredménye, amelyből valami egészen fantasztikus jött létre

Mit árul el viselőjéről: Ő az a férfi, aki tudja, mikor kell elegánsnak lenni, és mikor kell mindent kiadni magából. Tudja, mit akarnak a nők, magabiztos és céltudatos.

Tanga/Fecske

Sztereotipikusan a szuperbarnított, tengerparton élő dél-amerikai csábító vagy az európai playboy felszerelése.

Mit árul el viselőjéről: Hacsak nem úgy néz ki, mint egy testépítő, akkor ezt a fazont jobb meghagyni a világ isteneinek és félisteneinek. Aki mégis ragaszkodik hozzá, az valószínűleg  túlságosan magabiztos, arrogáns és egy kicsit hiú is. Másrészt, talán itt az ideje, hogy megkérdőjelezze, mire is vágyik igazán.

Alul semmi

Mit árul el a (nem)viselőjéről: Az a fajta ember, aki boldogan tolja be akár az egy hetes pizzát is, és még mindig zenész karrierről álmodozik. A pozitívum, hogy teljesen hiányzik belőle a hiúság, elég szabad szellemű, modern hippi, és rendkívül laza. Kalandvágyó és spontán, vagy... egyszerűen nincs ideje alsóneműt húzni. (Esetleg kifogyott a tiszta fehérneműből.) 

(Borítókép: férfi alsónadrág. Illusztráció: Getty Images)