Noha senkinek meg sem fordulna a fejében, hogy egy olyan hétköznapi tevékenységet is el lehet rontani, mint a hajmosás, sokan mégis rosszul csinálják. A legtöbben úgy mosnak hajat, ahogy otthon látták, napjainkban azonban az interneten is temérdek tippet találhatunk.

Ez a higiéniai alapok közzé tartozó művelet alapszabályokat rejt magában. Több dolgot el lehet rontani közben, mint gondolnánk: ha kimarad egy fontos lépés, azzal nem csupán hajunk minőségét befolyásoljuk, hanem még a tisztítás szükségességének gyakoriságát is megnövelhetjük. A legtöbben például rossz helyre viszik fel a sampont és a balzsamot is; ez könnyedén elnehezítheti, elgyengítheti és zsírossá teheti tincseinket. 

Ricky Walters fodrász szerint, aki korábban olyan hírességek haját is kezelésbe vette, mint Sandra Bullock vagy Arnold Schwarzenegger, az ő egyik tippjével jóval tovább biztosíthatjuk hajszálaink egészségét – írja a Mirror című brit napilap beszámolója nyomán a 24.hu.

via GIPHY

A sztárfodrász úgy véli, az a titok, hogy a sampon leöblítése után nem szabad azonnal a balzsamot használni.

„Nincs rosszabb, mint egy kiváló minőségű kondicionálót elpazarolni azzal, hogy hajmosás után rögtön bekenjük vele a fejünket. A piacon kapható, jó minőségű balzsamokat szárazabb hajra kell felvinni. A hosszú haj nagy mennyiségű vizet képes visszatartani, ami felhígítja a hajápolót, és csak egy vizes maradékot hagy maga után” – magyarázta Walters, aki szerint a kondicionáló jobban ki tudja fejteni hatását, ha felvitele előtt törölközővel egy kicsit megszárítjuk a hajunkat. Kiemelte, a legjobb eredmény érdekében a kondicionáló csak a hajszálak végére kerüljön.

(Borítókép: nem mindegy, hogyan mosunk hajat. Illusztráció: Getty Images)