Az egyedülálló emberek máshogy élik meg a karácsonyt, mint azok, akik párkapcsolatban, családban élnek.

A párkeresés manapság nagyon nehéz minden korosztályban, bármilyen testalkatú embernek. Sok éves tapasztalat alapján elmondható, hogy december 26-án megugrik a társkereső oldalak népszerűsége.

Ekkor éri el az éves csúcsot a társkeresők látogatottsága és ez alól nem számítanak kivételnek a duci társkereső oldalak sem

– mondta Markovics András, a Ducitárs.hu tulajdonosa. Tapasztalataik szerint az évnek ebben az időszakában 40-50 százalékkal több regisztráló érkezik, mind a normál, mind a duci testalkatú emberek közül.

„Sajnos a plusz kilók sok esetben önbizalomhiánnyal járnak együtt, köszönhetően a körülöttünk lévő vékonyságkultusznak. Szerencsére ez a trend is kezd átformálódni. Az utóbbi években kötelezték a divatházakat, hogy kifutóikon ne kórosan sovány modellekkel mutassák be kreációikat, így megjelentek a plus size modellek” – mondta Markovics.

Ugyan ki szeretné ezt a testet? Hát sokan!

A magunk mögött hagyott pandémia csak rontott a magyarok elhízási statisztikáján.

„Sok egyedülálló, aki még súlyfelesleggel is rendelkezik, már elkönyveli magát, hogy ő úgysem talál senkit, hiszen „ki szeretné ezt a testet”. Ebből következik, hogy az elmagányosodás felé haladunk, pedig ennek nem kellene így lennie. Ideje, hogy végre a ducik is visszanyerjék önbizalmukat, és ne mondjanak le arról, hogy megtalálják életük szerelmét” – tanácsolta a magyar plus size társkereső oldal tulajdonosa.

(Borítókép: Társkeresőt használó férfi, illusztráció Fotó: Getty Images)