Amellett, hogy gyorsan és sokféleképpen felhasználható, ízletes is, ráadásul nagyszerű fehérjeforrás és optimális arányban tartalmaz telített- és telítetlen zsírsavakat is. A legtöbb háztartásban alapélelmiszer, ám ha diéta alatt fogyasztanánk, az alábbi tippekkel elkerülhetjük, hogy plusz és felesleges kalóriákat vigyünk be a szervezetünkbe.
Hagyjuk ki a tojássárgáját?
A dietetikusok szerint nagy hiba, ha diéta idején mellőzzük a tojássárgáját, és csak a fehérjéből készítünk rántottát. A tojássárgája ugyanis egyáltalán nem egészségtelen: jócskán bővelkedik élelmi rostokban, B-12-vitaminban, A- és E-vitaminban, cinkben, nátriumban, káliumban, vasban, magnéziumban és kalciumban is.
Nem mindegy, milyen olajat használunk
Ha zsiradékkal szeretnénk készíteni a tojást, a kókuszolaj a legjobb választás. Az ugyanis nem tartalmaz annyi kalóriát, mint a vaj, hiába kevésbé ízletesebb. Szigorú diéta alatt tojást nem szoktak olajban sütni: jobb, ha főzve vagy buggyantva készítjük el.
Ne készítsük túl!
(Life.hu)
(Borítókép: tojások, ízlésesen elrendezve. Illusztráció: Getty Images)