A színésznek állítása szerint ez a módszer segít abban, hogy 75 évesen is aktív maradjon. Schwarzenegger az elmúlt évtizedekben a versenysport világából egészen a hollywoodi filmek legfelsőbb csúcsáig küzdötte fel magát.

Bár ez a siker sokféle tényezőnek köszönhető, a híresség egy részét annak tulajdonítja, hogy ugyanazt a napi rutint tartotta be az évek során.

„Minden reggel kávét főzök, majd megetetem a kutyáimat, valamint a szamaraimat, Whiskyt és Lulut. Amíg iszom a kávémat, megnézem az e-mailjeimet, és elolvasok néhány újságot. Amint elfogy a kávém, biciklivel elindulok az edzőterembe, edzek, majd reggelizek. Ez a nap első olyan pontja, hogy hagyom felszínre törni a gondolataimat. Fegyelemre van szükség, amíg a rutinod annyira automatikussá nem válik, hogy már magától jön, mert ha csak egyszer is kizökkensz és csak úgy gondolkodni kezdesz, az elméd harcolni fog önmagával” – írta a saját hírlevelében a színész, melyben edzéssel, fitnesszel kapcsolatos tippeket ad a követőinek.

De mi az a reggeli rutin?

Dr. Bita Nasseri, a Mayo Clinic egyik orvosa szerint, ha az embernek van egy jól bevált rutinja, akkor sokkal jobban kezd neki a napnak mind lelkileg, mind fizikailag. „Fontos, hogy nyugodtan kezdj neki a napodnak, hogy a stressz szintedet minél alacsonyabban tudd tartani, és ez a megfelelő idő arra is, hogy a testedet felkészítsd fizikailag a további teendőkre” – mondja Dr. Nasseri.

(Men'sHealth)

(Borítókép: Arnold Schwarzenegger Fotó: Ethan Miller/Getty Images)