Noha a szex és az egészséges, minőségi szexuális élet témaköre sokaknál tabutémának számít, az emberek kíváncsiak. Ezért is készült korábban több kutatás azzal kapcsolatban, hogyan tehetnénk élvezetesebbé erotikus élményeinket.

Hálószobatitkokkal kapcsolatos felmérésekről korábban a Velveten is olvashatott – például arról, hányszor szükséges ágyba bújnunk párunkkal, hogy kapcsolatunk boldog lehessen, vagy arról, hogy milyen vitaminok nélkülözhetetlenek a kielégítő nemi élethez. A szakértők is egyetértenek abban, hogy az intim együttlétek bensőségesebbé, mélyebbé teszik a párkapcsolatokat, és különböző tippeket is tudnak adni arra, hogyan lehetne felforrósítani a hangulatot a hálószobában.

A Daily Star című brit napilap által id

ézett szakember szerint csupán néhány egyszerű dologra van szükség.

„Játékok, játékok, játékok! Mindegy, hogy egyedül próbálunk-e ki dolgokat, hogy rájöjjünk, mi az, ami igazán lázba hoz bennünket, vagy valami kifejezetten párok számára készült játékkal dobjuk fel az együttlétet.

A lényeg, hogy próbáljunk ki új dolgokat”

– emelték ki az Ann Summers nevű, szexjátékokra és fehérneműkre szakosodott brit vállalattól.

„Ha nem érezzük jól magunkat a hálószobán kívül, soha nem fogjuk tudni teljesen elengedni magunkat ott sem, ezért általában az önbizalom fejlesztése kulcsfontosságú. Viseljünk olyan ruhákat, amitől szexinek érezzük magunkat, legyen az egy fehérnemű vagy egy dögös jelmez. Töltsünk egy kis időt azzal, hogy kitapasztaljuk, mit is szeretnénk a hálószobában – ha tudjuk, mitől érezzük jól magunkat, sokkal magabiztosabbak leszünk. Csak így tudjuk ezt tudatni a partnerünkkel” – magyarázta a szakértő, aki szerint az őszinteség és a nyitottság is kulcsfontosságú, ahogy az is, hogy a másik igényeire, vágyaira is figyeljünk.

„Ezek a vágyak nem mindig egyeznek meg, de ha őszinték és nyitottak vagyunk, megtalálhatjuk az arany középutat, amellyel egy olyan bizalmat és élvezetet fedezhetünk fel, amely a valaha volt legjobb szexhez vezet.”

(Bors, Life)

(Borítókép: intimitás. Illusztráció: Getty Images)