A hagyományos ételeket, autentikus recepteket, népszerű alapanyagokat bemutató gasztro-oldalon, a Taste Atlason jelent meg az a lista, mely azokat a magyar ételeket rangsorolja, amelyek nem igazán nyerték el a külföldiek tetszését.

Alább arról az öt hazai ételről olvashat, amelyek a legrosszabb minősítést kapták.

5. Kókuszkocka

Sokan nem értik, miért került fel a listára a kókuszkocka. A csokoládéba mártott, kókuszban meghempergetett piskóta ugyanis Lengyelországban, Szlovákiában és a Balkánon is igen népszerű édesség.

4. Vadas marha

A külföldiek a vadas marhától is idegenkednek a Taste Atlas szerint. Ez az étel vékonyra szelt főtt marhahúsból készül tejszínes mártással, amely sárgarépából, hagymából, petrezselyemből, babérlevélből, fekete borsból és tejfölből áll. Legtöbbször zsemlegombóccal fogyasztják. 

3. Pacalpörkölt

A pacalpörkölt a magyarok körében is igen megosztó, hiszen ez a fogás gyomorból készül, azaz a szarvasmarha kérődzéshez használt előgyomrából, a bendőből, valamint hagymából, fokhagymából, pirospaprikából és csípős paprikából áll. Friss kenyérrel, savanyúsággal és főtt burgonyával szokták fogyasztani.

2. Krumplileves

A burgonyából, lisztből, hagymából, paprikából, paradicsomból, sárgarépából és fehérrépából álló levest általában petrezselyemmel, zellerrel, köménymaggal, sóval és borssal szokás ízesíteni, de van, aki egy kis tejföllel is feldobja. Összetevőit tekintve sokan nem értik, miért került a Taste Atlas listájára.

1. Rakott palacsinta

A leggyűlöltebb ételekről szóló lista első helyére a rakott palacsinta került. A palacsintatésztát tejjel, liszttel és tojással készítjük el, majd vékonyra sütjük, töltelékként pedig gyakran lekvár, darált dió, mák és túró kerül bele. A rakott palacsintát sütés után aztán olvasztott csokival vonják be.

(Bors, Mindmegette)

(Borítókép: Illusztráció: Getty Images)