Harry herceg leült egy élőben közvetített beszélgetésre Dr. Máté Gábor magyar származású kanadai orvos, addiktológus, író és pszichoterapeutával, hogy megvitassák a veszteséggel való együttélést.

A herceg elmondta például azt is, hogy a marihuána „tényleg segített neki” mentálisan, de a kokain mit sem ért számára. A beszélgetés egy pontján Máté Gábor elővette a jegyzeteit, és elkezdte sorolni, hogy a sussexi herceg tünetei alapján valószínűleg felállítható egy figyelemhiány-zavar (ADD), egy pánikbetegség, egy agorafóbia, valamint egy depresszió diagnózisa. A herceget láthatóan mélyen érintette a dolog.

A People magazin kiemelte, hogy a beszélgetés egyik legemlékezetesebb részlete az volt, amikor Harry herceg édesanyjához, Diana hercegnéhez hasonlította önmagát:

„egész életemben, a fiatalabb éveimben, mindig azt éreztem, hogy kicsit más vagyok, mint a többi családtagok. Furcsa érzés volt abban a skatulyában lenni, és tudom, hogy anyu is így érzett. Szerintem teljesen érthető — bár akkoriban nem értettem —, úgy éreztem, hogy a testem ott volt, de a fejem máshol, vagy néha fordítva. Ezekben az időkben, amikor elindultam az önazonosság felé, hogy a saját, igaz magam legyek, legyen az a médián vagy a családon keresztül, vagy bármi, de mindig az jött, hogy »ne legyél önmagad, térj vissza ahhoz, amit az elvárások előírnak neked«.” – szemlézte a 168. 

(Borítókép: Harry herceg Fotó: Karwai Tang/WireImage)