Három hétig csak tésztát evett, mégis leadott másfél kilót egy 34 éves személyi edző. Az észak-írországi Bangorban élő Ryan Mercernek nem ez az első kísérlete, amellyel azt bizonyítja: nem kell lemondanunk kedvenc ételeinkről a kívánt forma elérése érdekében.

Ryan Mercer ír sportemberről akkor írtunk először, amikor év elején 30 napos pizzadiétába kezdett, hogy végeredményül megmutassa: szénhidrátdús ételek fogyasztása mellett is bomba testünk lehet, mindössze annyi a dolgunk, hogy számoljuk a kalóriákat, és olyan értékes tápanyagokat is megfelelő mennyiségben viszünk be a szervezetünkbe, mint a fehérje, valamint a magas vitamin- és rosttartalmú zöldség- és gyümölcsfélék.

A személyi edző a „pizzadiétát” követően februárban is teljesített egy kihívást, akkor egész hónapban hamburgert evett hasonló végeredménnyel. Legutóbb pedig három héten keresztül tésztaételeket fogyasztott, majd a 21. nap végére másfél kilótól szabadult meg.

A titka, hogy az ételeket saját maga készíti, így biztos, hogy adalékmentes, természetes tápanyagokkal támogatja a szervezetét, illetve szokásos edzésprogramja is a mindennapjai részét képezte.

@rmnutrition88 The Final Piece Of The Puzzle 🍝🍝🍝 First there was 30 Days Of Pizza for breakfast, lunch & dinner….. Then it was burgers 🍔 To finish things off I completed eating pasta for all of my main meals for 21 days, applying the same strategies used in the two previous phases Here’s what happened after I consumed Pasta for breakfast, lunch & dinner for 21 days 💪🏽😎 - 3.5lbs lighter - Visually leaner (again) - Pretty sick of eating pasta 🤣 Did you expect the result from phase 3???? Breakdown videos & a look at the 81 day transformation will be coming up in the next few days 💪🏽😀 #videoleap #thepastadiet #caloriedeficit #fatloss #flexibledieting #fatlosstransformation #fitnesstransformation #gymtok #tiktokgym ♬ original sound - 375 Dance Studio

„Az volt a célom, hogy rávilágítsak: a zsírégetés nem csak a bevitt és a leadott kalóriákról szól, és nem is a szigorról. Nem kell lemondani a kedvenc ételeinkről ahhoz, hogy jó eredményeket érjünk el. A titok, hogy alaposan meg kell tervezni, mit és mikor eszünk. Én a napi kalóriabevitelt hétfőtől péntekig 1800-2100, szombaton és vasárnap 2700 kalóriában határoztam meg, a napi fehérjecél 140 gramm volt, a napi gyümölcs- és zöldségadagolási cél pedig minimum napi hét adag” – fejtette ki módszerét Ryan Mercer, aki a kihívással arra is bátorítani szerette volna az embereket, hogy készítsék el maguk az ételeiket.

(Borítókép: Ryan Mercer. Fotó: Northfoto)