Bár harminc napon át szinte kizárólag csak pizzát evett reggelire, ebédre és vacsorára is, mégis fogyott az az északír személyi edző, aki azért vállalkozott erre a kivételes diétára, hogy bebizonyíthassa: kalóriadeficit mellett is meglepően sokat lehet enni.

A 34 éves személyi edző, Ryan Mercer úgy véli: jobb formában van, mint valaha, mióta belevágott a pizzadiétába. Erről tanúskodnak azok az előtte-utána videók is, amelyeket a TikTokon osztott meg. Az észak-írországi Bangorban élő sportember

több mint 6 kilótól szabadult meg annak ellenére, hogy naponta 10 szelet pizzát fogyasztott el. 

Mercer maga dolgozta ki a kivételes, szénhidrátban gazdag étrendet. Mint kiderült, mindegyik pizzát maga készítette, s a kihívás ideje alatt a testmozgást sem hanyagolta: szokásos edzésprogramja ugyanúgy a mindennapjai részét képezte.

@rmnutrition88 Heres What Happened When I Ate Pizza For 30 Days In A Calorie Deficit #thepizzadiet #pizzafor30days #fitnessreel #nifoodblogger #gym #northernireland #gym #personaltrainertips ♬ Funk Rave - Don´t Let Me Down 140 Bpm - kirtap

„Ha a fitneszcélokról van szó, a január mindenkinek nehéz. Ezzel az egésszel az volt a célom, hogy rávilágítsak: a zsírégetés nem csak a bevitt és a leadott kalóriákról szól, és nem is a szigorról.

Nem kell lemondani a kedvenc ételeinkről ahhoz, hogy jó eredményeket érjünk el.

Egyúttal arra is bátorítani szerettem volna az embereket, hogy készítsék el inkább maguknak az ételeket. Minden nap pizzát ettem reggelire, ebédre és vacsorára is. Naponta két pita pizzát és egy nagyobb tészta alapú pizzát ettem, ez nagyjából napi tíz szeletet jelentett. Ezen kívül hagytam helyet további nassolnivalóknak is. A legnehezebb az volt, hogy mindent elkészítsek magamnak. A pizza régóta az egyik kedvenc ételem, szóval szívesen ettem azt egész hónapban, de igyekeztem nem mindig ugyanúgy elkészíteni” – magyarázta a személyi edző, aki naponta kevesebb mint 10 fontot (nagyjából 4300 forintot) költött pizzára, melynek egyébként ma van a világnapja.

„Ez egy gondosan megtervezett diétás stratégia volt. Megterveztem egy rendszert, és ezzel értem el a célomat. A napi kalóriabevitelt hétfőtől péntekig 1800-2100, szombaton és vasárnap 2700 kalóriában határoztam meg, a napi fehérjecél 140 gramm volt, a napi gyümölcs- és zöldségadagolási cél pedig minimum napi hét adag” – tért ki a részletekre.

A testének változásáról szóló videót hat nap alatt csaknem hatmillió alkalommal játszották le. 

A kihívás előtt egyébként egészen másképpen táplálkozott: megszokott étrendje a rugalmas táplálkozásra épül, egészséges fehérjebevitellel, valamint napi hét-tíz adag gyümölcs és zöldség fogyasztásával – írja a Daily Mail című brit napilap nyomán a 24.hu.

Mercer azt is elárulta, hogy februárban burgerdiétát tart.

Ön kipróbálná a pizzadiétát?

(Borítókép: Ryan Mercer. Fotó: Ryan Mercer / SWNS / Northfoto)