Néhány nappal ezelőtt jelent meg a nyáron mozikba kerülő Barbie-film szuperrózsaszín előzetese, amely miatt a filmkészítők és a színészek is kaptak hideget-meleget. A Ken baba bőrébe bújó Golden Globe-díjas kanadai színész, Ryan Gosling például egyből megkapta a kritikus kedvű rajongóktól, hogy túl öreg ehhez a szerephez, pedig rengeteget tett azért, hogy a lehető leghitelesebben hozhassa a népszerű divatbabát.

Egyelőre nagy az egyetértés az internetezők között abban, hogy a 42 éves Ryan Gosling vonásai már túl markánsak ahhoz, hogy tökéletes Ken lehessen belőle, egy másik tábor szerint azonban a hollywoodi filmcsillag arcával semmi probléma nincsen. Többen kiemelték: nem kellene annyira meglepőnek lennie, hogy egy negyvenes éveiben járó férfi arcán ráncok húzódnak, Goslingnak ráadásul korához tökéletesen illő vonásai vannak. Ugyan a platinaszőke hajat bevállalta a Barbie-film kedvéért, a botox-kezelésre azonban már nemet mondott. Talán éppen azért, mert maga is tisztában van azzal, hogy az ilyen szépészeti beavatkozásokból nincs kiút: több olyan hollywoodi hírességről is tudunk, aki nem tudott leállni velük, ezért az arca teljesen eltorzult.

Ryan Gosling a botoxot nem tartotta létfontosságú dolognak, azt viszont igen, hogy életmódját teljesen megreformálja, mire a forgatás kezdetét veszi. Fitt akart lenni, ezért kőkemény edzésekkel és diétával formálta a testét. Mivel Ken babát kockahassal álmodták meg, ezért Goslingnak is tennie kellett annak érdekében, hogy hasán jól láthatóan kirajzolódjanak a kockák. 

Vasszigorral készül minden szerepre

A színész nem először tartotta magát szigorú diétához és izzasztó edzéstervhez egy filmszerep kedvéért. A Szerelmünk lapjai miatt például 10 kiló izmot szedett magára. A Barbie-film másik szereplője, Simu Liu is meg tudta erősíteni, hogy Gosling nagyon motivált tud lenni.

„Kétség sem fér ahhoz, hogy Ryan edzett a legkeményebben. Ő tipikusan az a pasi, aki edzéssel kezdi a napot, aztán munka után is konditerembe megy” – magyarázta Gosling kollégája.

Simu Liu szerint Gosling étkezés terén is szigorú magával.

„Néha-néha lehet hallani, milyen szigorú a diétája, meg hogy milyen fontosnak tartja, hogy megfelelően gondoskodjon magáról és karban tartsa a testét. Igazán tiszteletre méltó.”

Hal, zöldség, rizs, fehérjeshake

Amikor Emma Stone és Steve Carell oldalán játszott az Őrült, dilis, szerelem című filmben, Ryan Gosling sok mindent megvont magától. A Men's Journal szerint a színész csak halat, zöldségeket, rizst és napi 1-2 fehérjeshake-et fogyasztott a szerepre való készülés alatt. Az izomépítéssel kapcsolatban akkoriban úgy fogalmazott:

„Az izmok egy idő után olyanok, akár a házi kedvencek: nem csinálnak semmi hasznosat, de neked ugyanúgy gondoskodnok kell róluk, etetned és itatnod kell őket, különben azon kapod magad, hogy eltűntek.”

Nem árt egy kis cukor?

Ryan Gosling pontosan tudja, hogyan is kell gyorsan leadni a kilókat, ha azt egy soron következő filmszerep megkívánja, egy dologról azonban sosem mond le – mégpedig a cukorról. A színész a legszigorúbb diéta alatt is fogyaszt egy kis cukrot, nem is titkolja, mennyire édesszájú. A Vanity Fair szerint a színész legjobban a hosszú gumicukrot szereti. 

„Embert nem láttam még, aki ennyi gumicukrot be tud falni! A kabátzsebében tartotta, meg is kínált másokat, de egyedül is elcsemegézte” – súgta meg korábban Emma Stone.

Nagy igen a piláteszre

Goslingnak a 2016-os Kaliforniai álom című film miatt kicsit változtatnia kellett a fitneszrutinján. Sebastian Wilder szerepe megkívánta tőle a hajlékonyságot, ezért akkoriban rendszeresen járt piláteszezni. 

„Miután kifárasztottam a sok guggolással és húzódzkodással, belevetettük magunkat a piláteszbe. Ez sokat változtatott Ryan testtartásán is” – árulta el a színész edzője, Arin Babaian.

Úgy tudni, hogy a hollywoodi filmsztár edzésterve a push/pull módszeren alapul, melynek az a lényege, hogy egyik nap a húzómozdulatok és az ezekben résztvevő izomcsoportok dolgoznak, másik nap pedig a tolómozdulatok és az ezekben résztvevő izomcsoportok kerülnek sorra. A HIIT-edzés és a plankolás a kedvence. Mint kiderült, fontosnak tartja, hogy legalább nyolc órát aludjon.

Fontos azonban megjegyezni, hogy bár Ryan Gosling színészként minden idejét és energiáját az edzéseknek és a szigorú diétának szenteli, amikor egy szerepre készül, ez nem mindenki tudja feltétlenül megvalósítani a mindennapi életben. Egyensúlyra kell törekedni az egészséges táplálkozás és testmozgás tekintetében is.

(Eat this, not that)

(Borítókép: Ryan Gosling. Fotó: Getty Images/Monika Skolimowska/picture alliance via Getty Images)