A legnagyobb sztárok is rendszeresen fogyasztják a tengeri táplálékot, amely egyre népszerűbb tápanyagforrás a futballisták körében.

Mi az az étel, amelyet Lionel Messi (36), Karim Benzema (35) és Cristiano Ronaldo (38) is rendszeresen fogyaszt, és amelynek köszönhetően túl a harmincon is nagyszerű erőnlétnek örvendenek?

A titkot a legnagyobb példányszámban eladott spanyol lap, a madridi Marca és a katalán Mundo Deportivo fedte fel, hozzátéve, hogy a tengeri hínár és az alga – merthogy ezekről van szó – állítólag egyre népszerűbb a futballisták körében.

Gyakorlatilag bármikor, edzés előtt, közben és után is fogyasztható, kimondottan tápláló, és hétszer annyi fehérjét tartalmaz, mint a hús vagy a hal.

Az alga többek között:

  • gyorsítja az anyagcserét;
  • A-, B1-, B2-, C-, D-, E- és K-vitamint, vasat és rostot tartalmaz, valamint sokkal több kalciumot, mint például a tej;
  • gyulladáscsökkentő hatású;
  • segíti az immunrendszer működését.

A Mundo Deportivo több olyan séfet is megkeresett, akik labdarúgók ételeit készíti. Az egyikük elmondta, hogy nagy támogatója a rendszeres algafogyasztásnak, éppen ezért szinte minden ételben felhasználja az omega-3 zsírsavat, antioxidánsokat és vitaminokat is tartalmazó értékes táplálékot.

Azt persze nem tudni, hogy a fent említett futballisták sikereiben mekkora szerepet játszik a rendszeres algafogyasztás, de az biztos, hogy az edzés mellett az étkezésükre is nagyon odafigyelnek.

(Borítókép: Cristiano Ronaldo. Fotó: ATPImages/Getty)