Vegán életmódot folytat, mégis 85 kilót nyom és szálkás izomzattal büszkélkedhet a 33 éves amerikai fitnesz coach, Scott Burgett.

Egy héttel ezelőtt írtunk Paul Kerton angol testépítőről, aki vegán étrendet követve érte el a céljait és épített magára herkulesi izmokat.

Hozzá hasonlóan az amerikai Scott Burgett is növényi étrendet választott magának. A 33 esztendős texasi férfi 2017-ban döntött úgy, hogy vegán életmódra vált, miután látott egy Netflix-dokumentumfilmet a témában. Előtte mindenevő volt és túlsúllyal küzdött, meg volt győződve róla, hogy neki ezt a kártyát dobta a gép. A filmnek köszönhetően később változtatni kezdett a gondolkodásán és csatlakozott egy vegánoknak szóló testformáló programba.

„Huszonnyolc nap leforgása alatt a testzsírszázalékomat 8 százalékra csökkentettem. Soha nem voltam jobb formában. Mindez azért sikerülhetett, mert úgy döntöttem, hogy ezt az utat választom. Hogy megváltoztatom a gondolkodásomat. Elhittem, hogy én is megérdemlem a boldog életet” – fogalmaz bemutatkozásában Burgett, aki idővel maga is coachcsá vált és saját programot indított vegánok részére.

„A gondolat, miszerint a növényi alapú étrend nőknek való, nagyon helytelen. Úgy vélem, itt az Egyesült Államokban a BBQ-kultúra állítja meg a férfiakat abban, hogy váltsanak. Ahhoz, hogy ezeknek a férfiaknak megmutassuk, hogy vegán étrend mellett is lehetnek fittek és egészségesek, azt kell elérnünk, hogy ezt ők maguk vegyék észre. Amikor vegán lettem, azt hittem, muszáj aktivistaként kampányolnom az állatok mellett. Emlékszem, maszkot húztam és kimentem az Alamo elé (az Alamo egy történelmi spanyol misszió és erőd, amelyet a 18. században római katolikus misszionáriusok alapítottak – a szerk.), majd a telefonomon brutális körülmények között tartott állatokról mutogattam felvételeket az arra járóknak. Bár néhányan kíváncsiak voltak, mások viccet csináltak belőlem, nevettek rajtam és különböző trágár szavakkal illettek. Egyáltalán nem élveztem. Akkor ott rájöttem, hogy nekem nem az állatok mellett kampányoló aktivizmus az utam, ha népszerűsíteni szeretném a veganizmust. Én akartam az élő példa lenni és megmutatni az embereknek, hogy vegánként is lehetnek egészségesek és fittek. Azt akartam, hogy a példám miatt kezdje el őket érdekelni az életmódváltás és ők jöjjenek hozzám, ne én menjek hozzájuk. Így lettem vegán fitnesz coach és segítettem több száz embernek abban, hogy lefogyjon, izmot építsen és egészségesen éljen” – magyarázta egy Instagramra feltöltött videójában az egygyerekes édesapa, aki eddigi pályafutása alatt több mint 375 embernek segített a testformálásban

(Borítókép: Scott Burgett. Fotó: Northfoto)