Egy kutatás során Dr. Lindsey Christman egy 15 fős, középkorú nőkből álló csoportot vizsgát négy hónapon keresztül. A résztvevők 6 héten keresztül napi két pohár placeboitalt vagy alkoholmentesített bort kaptak, majd hét szünetet tartottak, hogy utána italokat cseréljenek és folytassák a kutatást további 6 hétig.
A bor az Észak-Amerikában őshonos, Muscadine nevű szőlőfajtából készült. Ez a szőlőfajtát kereklevelű szőlőként is ismerik, és nem gyakran készül belőle bor. Ha mégis, felhasználásával általában trópusi ízvilágú, a csonthéjasok aromáit idéző tételeket tudnak előállítani – derül ki a Vince magazin beszámolójából.
A kutatás végén kiderült, hogy a bor javította a kutatásban résztvevők bőrének rugalmasságát és nedvességtartalmát is.
„Az alkoholmentesített muskotályborban található polifenolok csökkenthetik a proteáz-aktivációt. Ezek a proteázok felelősek az öregedéssel gyakran megfigyelhető rugalmasságvesztésért és a megereszkedés fokozódásáért” – nyilatkozta a Medical News Today-nek Dr. Lindsey Christman.
A kutató egy másik kísérlet során egereken tesztelte az italt. Christman itt azt találta, hogy az alkoholmentesített muskotály részben megelőző és terápiás hatást fejtett ki a gyulladásos bélbetegségekkel szemben.
(Borítókép: Koccintás borospoharakkal. Fotó: GettyImages)