Nehéz belegondolni, hogy milyen felkészülést igényel egy világkörüli turné egy előadótól. Most azonban Taylor Swift betekintést engedett a kulisszák mögé és elmondta, hogy ő, hogyan készült fel a 151 koncertes, koncertenként 44 dalos turnéjára.

Ahogyan a Velvet is beszámolt róla, a Time megválasztotta az év emberének Taylor Swiftet, aki elképesztő népszerűségnek örvend. Az énekesnő jelenleg világkörüli turnéját tartja, aminek keretében 151 koncertet fog adni 2023-ban és 2024-ben, a koncerteken pedig 44 dalból álló setlistet ad elő.

A koncerteken a 34 éves énekesnőnek egy nagyjából 75 méter hosszú színpadon kell három és fél órán keresztül énekelnie, mozognia, táncolnia, ráadásul magassarkúban. Emiatt a turnéra való felkészülést már hat hónappal az első koncertje előtt kezdte meg.

Minden nap futottam a futópadon, és hangosan énekeltem az egész setlistet. A gyors dalokhoz tényleg futottam, a lassúakhoz csak kocogtam

– nyilatkozta az énekesnő a Time-nak.

Az énekesnő a „teljes koncert lefutása” mellett még teljesítenie kellett a személyi edzői által összerakott tervet is, ami súlyemelést, erőnléti edzést és sok más egyebet is tartalmazott. Az edzés mellé, három hónappal az első koncert előtt elkezdődtek a tánctréningek is, ahol meg kellett tanulnia a koreográfiákat.

Taylor Swift az alkoholt is kivette az életéből a turné idejére. Egyetlen kivételt tett csak eddig: a 2023-as Grammy-díjátadó estéjén részegen táncolta és énekelte végig az előadásokat a helyéről.

@finishlinept If you haven’t seen the latest Taylor Swift buzz, well, she has crossed over into the running space. To prepare for her tour she runs on a treadmill and sings her entire set list. Going fast for the fast tempo songs and slowing it down for a slower paced song. @Runner’s World estimates she covers just about 16 miles during her roughly 3 hour 15 minute setlist. In honor of her birthday today, the team at FLPT Chelsea tried it out and we were all quickly out of breath. Definitely a good workout! Happy birthday @Taylor Swift!! 🎈 . . #runnersworld #treadmillworkout #taylorswift #taylorswiftworkout #taylorswifttreadmill ♬ original sound - Finish Line Physical Therapy

(Time)

(Borítókép: Taylor Swift. Fotú: GettyImages)