Jennifer Lopezt világ életében csodálták kifogástalan alkata és gyönyörű bőre miatt. Sokan a mai napig értetlenkedve figyelik az énekesnőt, hogy 54 éves kora ellenére hogyan tartja ilyen fiatalosan és fitten magát. Bár a Puerto Ricó-i származású díva már többször felhívta a figyelmet az egészséges életmód fontosságára, cikkünkben most összeszedtük JLo konkrét táplálkozási tippjeit. Íme!

Jennifer Lopez könnyűszerrel letagadhatna 10 évet a korából, amit a genetika mellett szigorú életmódjának is köszönhet. Mint azt az énekes színésznő korábban többször kifejtette, fiatalos külsejének és kifogástalan alakjának a titka, hogy többek között nem fogyaszt alkoholt, rendszeresen mozog, rengeteg folyadékot iszik, napi szinten ügyel a helyes arc- és bőrápolásra, valamint az egészséges táplálkozásra. Az alábbiakban bemutatjuk JLo négy tuti tippjét arra vonatkozóan, hogy milyen ételeket mikor érdemes fogyasztani ahhoz, hogy lefaragjuk a plusz kilókat és formába lendüljünk.

1. Fehérjékben gazdag reggeli

Mint arra korábbi cikkeinkben mi is többször rávilágítottunk, a reggeli fogások megfelelő kiválasztása rengeteget segíthet az egészségünk megőrzésében, valamint az ideális testsúly fenntartásában.

A reggeli étkezés egyik legfontosabb elemei a fehérjék, amelyek segítik a megfelelő izomépítést és hosszabb ideig tartó jóllakottság érzettel töltenek el. Jennifer Lopez maga is fehérje lökettel kezdi a napot: epret, áfonyát és málnát turmixol össze fehérjeporral, görög joghurttal, egy csipetnyi citromlével és jéggel. Alkalomadtán egy kis szénhidráttal is felturbózza a keveréket, ilyenkor zabpelyhet ad a turmixhoz.

2. Könnyű fogások

A nehéz ételek helyett JLo csak egészséges, könnyű ételeket tesz a tányérjára. Rengetegszer fogyaszt lazacot vagy tengeri sügért friss zöldségekkel, például paprikával, cukkinivel és brokkolival. Alternatív megoldásként szívesen eszik káposztából, medvehagymából, pirított tökmagból és sajtból készült friss salátát is.

3. Rengeteg víz

Mint azt fentebb már említettük, az énekesnő rengetegszer felhívta a figyelmet a vízivás fontosságára. Megfelelő mennyiségű tiszta folyadék bevitelével ugyanis serkentjük az anyagcserét, támogatjuk az emésztést, nem mellesleg hidratáljuk a bőrünket. Jennifer Lopez például minden reggelt egy pohár citromos vízzel indít, ezután a nap folyamán megiszik legalább 6 pohár vizet, mindeközben kerüli az alkoholt és minden koffein- illetve cukortartalmú italt. Ha kivételes helyzetekben, különleges alkalmakkor koccintásra kerül sor, akkor is csak udvariasságból kortyol bele az italába, majd ismét vizet vesz magához.

4. Önmegtartóztatás

A gyors- és feldolgozott ételek, a zsíros csemegék és az egészségtelen italok szinte sosem jönnek szóba az énekesnőnél, helyettük mindig valamilyen egészséges rágcsálnivaló, például dió, vagy másféle gyümölcs, zöldség lapul a táskájában. Az önmegtartóztatás az egyik legfontosabb szempont a hibátlan alak megőrzésében.

(InStyle)

(Borítókép: Jennifer Lopez. Fotó: Getty Images)