Vajon mire kíváncsi először egy nő, ha rápillant egy férfira? Bizonyára sok férfi gondolkodott már el ezen a kérdésen, ezért alább felsoroltuk a lehetséges válaszokat.

Korábban mi is írtunk már arról, hogy a férfiak mit néznek meg először egy nőn. A megszokottakon túl egészen meglepő válaszok is akadnak, ám ezúttal a másik oldalt vettük górcső alá. 

Napjainkban már az ismerkedés is elsősorban az online térben zajlik, azonban igazán „körbe vizsgálni” a leendő partnerünket csakis élőben lehet. Abban a tekintetben azonban, hogy mit vesznek először szemügyre a nők is sokszor másképp vélekednek. Ezúttal a leggyakoribb válaszokat rangsoroltuk!

1. Stílus

„A stílus maga az ember” – szólt akadémiai székfoglalóján Georges-Louis Leclerc de Buffon francia természettudós, aki bizonyára egyetért azokkal a nőkkel, akik az öltözködés mellett az összképet részesítik előnyben. 

2. Arc

Az arcon belül természetesen több apró részlet is figyelemreméltó lehet egy nő számára, azonban az elsődleges vonások mégis a legfontosabbak. Ezekbe nagyon könnyen beleszeretnek a gyengébbik nem képviselői. 

3. Szem

A nők komolyan gondolják, hogy „a szem a lélek tükre”, ezáltal a szem önmagában is képes felhívni magunkra a figyelmet.

4. Kéz

Általánosan a kéz ápoltságát jelenti. Egyesek a körmöket figyelik, mások a bőr ápoltságát, de az egyértelműnek tűnik, hogy a nők komoly következtetéseket vonnak le abból, hogy mekkora figyelmet fordítunk a kezeinkre. 

5. Fenék

Bizony-bizony nemcsak mi bámuljuk őket, de amint hátat fordítunk nekik, ők is szemügyre veszik az alsó fertályunkat. 

(Borítókép: Egy férfi. Illusztráció: Morsa Images/Getty)