Bizonyos TikTok-videók szerint napokig kell magukat éheztetni azoknak, akik férfiasabb arcra vágynak.

Általában arról lehet csak olvasni, hogy a szépségideálok miatt a nők képesek magukban kárt tenni, hogy a lehető „legjobban” nézzenek ki, de a férfiakra is hatással vannak a tökéletesnek tűnő színészek és sztárok. Most a TikTokon kezdett el terjedni egy veszélyes trend, a looksmaxxing, amely szerint a hangsúlyos állkapocs és a borotvaéles arccsont eléréséért mindent meg kell tenniük a férfiaknak.

A trend nem új, ugyanis már 2018-ban voltak olyan bejegyzések, amelyek arról szóltak, hogy miképpen lehet igazi férfias arcvonásokat elérni, de a TikToknak köszönhetően most újra hódít az elképzelés.

looksmaxxingnek vannak kevésbé veszélyes módszerei, kezdve az egyszerűbb bőrápolási rutintól az arcizmok erősítésére szolgáló gyakorlatokig. Az senkinek nem árt, ha jobban figyel személyi higiéniájára vagy bizonyos formára vágatja haját, azonban a trendnek van egy veszélyes oldala is.

looksmaxxing egyik változata a starvemaxxing és a hungermaxxing, vagyis amikor valaki a kalóriabevitel drasztikus csökkentésével vagy koplalással próbálja elérni a szerinte ideálisnak tartott külsőt. Természetesen olyan influenszerek is akadnak, akik megpróbálják erről lebeszélni a fiatalokat.

A starvemaxxing valójában nem azt jelenti, hogy éhezteted magad, hanem azt, hogy megpróbálsz elérni egy nagyon alacsony testzsírszázalékot, amitől az arcvonásaid is hangsúlyosabbak lesznek

– nyilatkozta Kareem Shami, a looksmaxxing közösség egyik fontos példaképe.

@syrianpsycho changed my life forever 🙏📈 #fyp #syrianpsycho #looksmax #trending ♬ i was only temporary - my head is empty

(nlc)

(Borítókép: Egy férfi. Fotó: GettyImages)