Sokan a hűtő ajtaján elhelyezett polcokban tárolják a tejet, mert gyakran használt termék és ott könnyen elérhető, azonban ez hatalmas hiba.

Napjainkban sok kérdés van a tej körül. Évszázadokon keresztül azt gondolták, hogy egészséges élelmiszer és a magas kalcium-tartalma miatt jó a csontjainknak, napjainkban azonban sokak szerint egészségtelen és hizlal. Egy dologban azonban mindenki egyet ért, a tejet a hűtőben kell tárolni.

A tej felbontás után hét napig fogyasztható, ha hűtve van tárolva, ezzel szemben ha kint hagyjuk, akkor a hő hatására működésbe lépnek a baktériumok, és akár 1-2 óra alatt is megromolhat.

A legtöbben ezért a hűtő ajtajában lévő polcokon tárolják a tejet, hogy könnyen elérhető legyen, mégis hideg maradjon, azonban a kutatók szerint nagy hibát követnek el, akik így tesznek.

Bors  hívja fel a figyelmet arra, hogy a hűtőkülönböző helyein különböző a hőmérséklet is. A tejet pedig a lehető leghidegebb helyen kellene tartani. Ezzel szemben az ajtókon található polc a hűtők legmelegebb pontja és minden alkalommal, amikor kinyitjuk a hűtőnk ajtaját nagyobb hőhatásnak tesszük ki az ott tárolt termékeket, mintha azok egy másik polcon helyezkednének el.  Éppen ezért az alsó polc leghátsó részén érdemes tárolni, ez ugyanis a leghidegebb pont. Ebben az esetben megakadályozhatjuk, hogy  a baktériumok túlszaporodjanak benne, és kisebb az egészségügyi kockázat.

(Bors)

(Borítókép: Tejet vevő férfi. Fotó: GettyImages)