Napjainkban sok kérdés van a tej körül. Évszázadokon keresztül azt gondolták, hogy egészséges élelmiszer és a magas kalcium-tartalma miatt jó a csontjainknak, napjainkban azonban sokak szerint egészségtelen és hizlal. Egy dologban azonban mindenki egyet ért, a tejet a hűtőben kell tárolni.
A tej felbontás után hét napig fogyasztható, ha hűtve van tárolva, ezzel szemben ha kint hagyjuk, akkor a hő hatására működésbe lépnek a baktériumok, és akár 1-2 óra alatt is megromolhat.
A legtöbben ezért a hűtő ajtajában lévő polcokon tárolják a tejet, hogy könnyen elérhető legyen, mégis hideg maradjon, azonban a kutatók szerint nagy hibát követnek el, akik így tesznek.
A Bors hívja fel a figyelmet arra, hogy a hűtőkülönböző helyein különböző a hőmérséklet is. A tejet pedig a lehető leghidegebb helyen kellene tartani. Ezzel szemben az ajtókon található polc a hűtők legmelegebb pontja és minden alkalommal, amikor kinyitjuk a hűtőnk ajtaját nagyobb hőhatásnak tesszük ki az ott tárolt termékeket, mintha azok egy másik polcon helyezkednének el. Éppen ezért az alsó polc leghátsó részén érdemes tárolni, ez ugyanis a leghidegebb pont. Ebben az esetben megakadályozhatjuk, hogy a baktériumok túlszaporodjanak benne, és kisebb az egészségügyi kockázat.
(Bors)
(Borítókép: Tejet vevő férfi. Fotó: GettyImages)