Több fajtája is létezik a fej és a nyak környékén kialakuló daganattípusoknak, amik közül a fülrákról esik a legkevesebb szó, pedig bárkit érinthet, úgyhogy nem árt tudni milyen jelei vannak ennek a betegségnek.

Kevés szó esik róla, de a bőrrák több típusa is megjelenhet a külső fülben, sőt, a belső fülben is előfordulhatnak daganatos megbetegedések. A korai diagnosztizálás minden esetben befolyásolhatja a kezelés sikerességét, ezért a tünetek felismerése kulcsfontosságú.

Pont emiatt a szakemberek összeállítottak egy listát, hogy mire érdemes figyelni, ugyanis az arcunk jelezheti a betegséget.

Az Elle hívja fel a figyelmet arra, hogy a bőr elváltozásain kívül egyéb tünetek is megjelenhetnek, ha a daganatos betegség a közép- vagy belső fülben alakul ki. A legfeltűnőbb jelenség, amikor a beteg az érintett fül oldalán képtelen, vagy csak nehezen képes mozgatni az arcát.

Ezen túl gyanúra adhatnak okot a következő tünetek is:

  • fájdalom tapasztalása a fül belsejében;
  • halláskárosodás;
  • duzzanat kialakulása a nyak nyirokcsomóiban;
  • fejfájás;
  • szédülés és émelygés.

A szakértők szerint, ha valaki a fenti tüneteket tapasztalja, az lépjen kapcsolatba orvosával és kérjen egy teljes körű kivizsgálást, ugyanis csak ez deríthet fényt a tünetek valódi kiváltó okára.

(Elle)

(Borítókép: Férfi, akinek fáj a feje. Fotó: GettyImages)