A bőrünk és a nyakunk is megszenvedheti rossz szokásainkat. Az egyetlen dolog, amivel védekezhetünk, hogy ritkábban vesszük elő készülékünket.

Valószínűleg ön is látott már fiatalokat, akik fel sem néznek a telefonjukból, úgy sétálnak az utcán, vagy utaznak a villamoson. Legalább ennyire valószínű az is, hogy mi magunk is így viselkedünk, anélkül, hogy észrevennénk, válaszolunk egy üzenetre, elolvasunk egy cikket vagy megnézünk egy videót és máris hosszú perceket töltünk azzal, hogy a mobilunk képernyőjét nézzük.

Sajnos a szakértők megállapították, hogy ez nagyban hozzájárul a „digitális ráncok” kialakulásához, vagyis a telefonozással töltött idő nagyban öregít minket ugyanis, ha lefelé nézünk a mobilunkra, a nyak bőre meggyűrődik és meghajlik, ami korai ráncok megjelenéséhez vezet. Ráadásul a képernyő fénye is felgyorsítja a bőr öregedését.

„A nyakunk gyorsabban öregszik, mint az arcunk.

Nem meglepő tehát, hogy a telefon túlzott használatának jeleit először a nyakunkon látjuk

– magyarázta Lucy Goff, a LYMA alapítója és a ránctalanító lézeres kezelések szakértője, aki felhívta a figyelmet arra, hogy a nyak idő előtti öregedik a telefonunk képernyőjének folyamatos bámulása miatt.

„Kétféle nyaki ránc létezik – függőleges és vízszintes – mindkét típus genetikai eredetű lehet, de a vízszintes vonalak mélyülnek az okostelefonunk nyomkodásából adódó állandó terheléstől” – idézte a Bors a szakértőt a The Sun alapján.

(Bors)

(Borítókép: Telefonozó férfi. fotó: GettyImages)