Kevesen tudják, de van egy gyakran használt zöldfűszer, amely fogyókúra során valóságos csodát tesz a testünkkel.

A fogyókúrára manapság már mindenkinek van egy-két tuti tippje, azonban a népi hiedelmek mellett léteznek ténylegesen erős fogyasztó hatással bíró növények. 

A fűszerek többsége nemcsak az ételeket teszik ízesebbé, hanem számos jótékony hatással is bírnak, különösen a zöldfűszerek, melyeket érdemes akár nyersen is fogyasztani egészségünk érdekében. Az egyik népszerű fűszernövény ráadásul még a fogyásban is segít. Hogy melyik fűszerről van szó? 

Nos, ez nem más, mint a petrezselyem!

A petrezselyem vízhajtó hatásának köszönhetően segít kiüríteni szervezetünkből a felesleges, felgyülemlett folyadékot, ezáltal pedig könnyebben fogyhatunk. Ez a népszerű, sokat használt zöldfűszer emellett csökkenti a vérnyomást, valamint C-vitamin tartalmának hála erősíti az immunrendszert, sőt puffadás ellen is jó.

Ezzel még nincs vége a felsorolásnak, ugyanis a petrezselyem antioxidáns tulajdonságai révén segít a sejtkárosodás elleni védelemben, támogatja a bőr egészségét, valamint mivel gazdag vasban, így hozzájárulhat a vérszegénység megelőzéséhez, és javíthatja a vérkeringést. A benne található flavonoidok gyulladáscsökkentő hatásúak, míg a K-vitamin tartalmának hála elősegíti a csontok egészségének megőrzését is.

(Kiskegyed)

(Borítókép: Petrezselyem. Illusztráció: Westend61/Getty)