Az oregánó, vagy más néven szurokfű, nemcsak az olasz konyha nélkülözhetetlen fűszere, hanem számos egészségügyi előnnyel is rendelkezik.

Az évezredek óta ismert oregánó a népi gyógyászatban is fontos szerepet játszott, és napjainkban is egyre népszerűbb természetes gyógymód, ugyanis számos jótékony hatással bír!

Az oregánó nemcsak kivételesen finommá varázsolja az olasz konyha ételeit, hanem ezen felül is sokoldalú növény:

hatással van az emésztésünkre, az immunrendszerünkre, valamint a gyulladások ellen is védi a szervezetet.

Az oregánó ezenkívül segít a légúti problémák kiküszöbölésére, és bőrproblémákkal szemben is hatásos. 

Így fogyaszthatjuk az oregánót

Fontos tudni, hogy az oregánót számos formában fogyaszthatjuk. Az alábbiakban olvasható, hogyan érdemes elsősorban beépíteni az étrendünkbe:

  • Fűszerként: Az ételek ízesítésére friss vagy szárított formában egyaránt használható.
  • Teaként: Készíthetünk belőle teát, amelyet mézzel és citrommal ízesíthetünk, ennek rendkívül sok jótékony hatása van.
  • Olajként: Az illóolaját masszázshoz vagy aromaterápiához is használhatjuk.

(Éva magazin)

(Borítókép: Oregánó. Fotó: Marinos Karafyllidis / 500px/Getty)