Egy orvos szerint mindenkinek érdemes kipróbálni a módszert, akinek hullik a haja: egy kanálnyi ebből a hétköznapi anyagból csodákat tesz a samponnal.

 A hajhullás vagy a hajnövekedés hiánya hihetetlenül frusztráló lehet mindkét nem számára, és hiába hirdeti sok termék a végső megoldást, sokszor csalódást okoznak a csodaszerek.

Dr. Janine Bowring a TikTok oldalán javasol egy olcsó, ám garantáltan hatásos módszert: szerinte egy teáskanál kávé hozzáadása a samponhoz csodákat tehet a hajnövekedés érdekében.

A hajhullás leggyakoribb típusa férfiaknál és nőknél egyaránt az androgén alopecia, mondja a szakember, majd hozzáteszi:  „Ez a férfiaknál általában a halánték területén kezdődik, majd idővel a hajvonal visszahúzódik, így kialakul a jellegzetes M alak, míg a nőknél a hajhullás jellemzően a fej tetején jelentkezik, ahol a haj fokozatosan egyre ritkábbá válik”.

@j9naturally Add Coffee to Shampoo for Hair Growth ☕👩🏻 Dr. Janine discusses the incorporation of coffee into shampoo as a means to promote hair growth. In her analysis, she notes that androgenetic alopecia (AGA) is prevalent among both men and women, manifesting as male pattern baldness in men and top-of-head hair loss in women. Dr. Janine references scientific studies indicating that caffeine can contribute to hair growth. As a recommendation, she suggests blending one teaspoon of ground coffee with your shampoo during the hair-washing process, gently massaging it into the scalp to stimulate healthy hair growth. Follow for more natural health tips. #alopecia #hairloss #hairgrowth #wellness ♬ original sound - doctorjanine Bowring, ND

Bowring egy tanulmánnyal is alátámasztja, hogy a koffein bizonyítottan segít a hajnövekedésben, és azt mondja, az őrölt kávét keverjük bele a samponba, akár a flakonban, akár a tenyerünkben, mossuk meg a hajunkat, majd alaposan öblítsük ki a keveréket.

Hozzátette, a kávé rendszeres használata elszínezheti egy kicsit a hajat, így ezt a módszert inkább sötét hajúaknak javasolja.

(Mirror)

(Borítókép: női hajszálak egy kefében. Illusztráció: Getty Images)