Két, nagyon gyakorta használt gyógyszer kellemetlen mellékhatására figyelmeztet egy orvos, aki szerint a nem-szteroid gyulladáscsökkentők komoly erekciós problémákat okozhatnak.

A férfiak hálószobai problémái egyre gyakrabban fordulnak elő, ahogyan egyre idősebbek lesznek. Ám az impotencia bármely életkorban okozhat gondot, és egy háziorvos azt mondja, bizonyos gyógyszerek miatt lehet egyre elterjedtebb a fiatalok között is.

Dr. Donald Grant, a The Independent Pharmacy háziorvosa és vezető klinikai tanácsadója azt állítja, hogy a potenciazavarok közismert gyógyszerek következményei lehetnek. Ezekhez nem kell recept, és férfiak milliói szedik minden egyes nap egészségügyi problémák kezelésére. 

„Sokan nem tudják, hogy a merevedési zavar a nem-szteroid gyulladáscsökkentők, köztük az aszpirin és az ibuprofen mellékhatása” – magyarázta Dr. Grant.

Aszpirint nem csak fájdalomra, de szívroham vagy szívbetegség diagnosztizálása után akár receptre is sokan szednek.. Az ibuprofen a láz- és fájdalomcsillapítás mellett a gyulladást is csökkenti, ezért olyan népszerű. Ám a szedésüknek ára van, mivel ezek a gyógyszerek az orvos szerint negatívan befolyásolják a véráramlást és az erekció fenntartásának képességét.

 „Bár ezek a tabletták vény nélkül kaphatók, ha mégis mellettük dönt egy férfi, akkor nagyon fontos az ajánlott adagok betartása nagyon fontos” – tanácsolja Grant.

(LadBible)

(Borítókép: gyógyszeres doboz egy férfi kezében. Illusztráció: Getty Images)