Charmaine Dominguez táplálkozási szakértő bemutatott egy italt, amely segíthet a cukorbetegeknek vércukorszintjük szabályozásában.

Charmaine Dominguez, aki a TikTok-on @reversingdiabetesrvltn néven ismert, nemrégiben megosztott egy izgalmas tippet követőivel. Az étkezés után fogyasztott zöld tea ugyanis hatékonyan segíthet a vércukorszint csökkentésében. Charmaine szenvedélyesen foglalkozik a 2-es típusú cukorbetegség visszafordításával, és rendszeresen ad tanácsokat a közösségi médiában.

A zöld tea nemcsak egy finom ital, hanem komoly egészségügyi előnyökkel is járhat. Kutatások szerint a zöld tea fogyasztása után csökkenhet a vércukorszint, különösen étkezés után. Dominguez szerint érdemes minden étkezés után egy csésze cukrozatlan zöld teát inni, hogy hatékonyan szabályozzuk a vércukrot. Ez különösen hasznos lehet a cukorbetegek számára, akiknek kiemelten fontos a stabil vércukorszint fenntartása.

@reversingdiabetesrvltn #greentea #matcha #reversingdiabetes #diabetes #bloodsugar #type2diabetes #insulinresistance #health ♬ original sound - Charmaine Dominguez, RDN

De ha még hatékonyabb megoldásra vágyna, Charmaine szerint próbálja ki a matcha teát. Ez a különleges ital finomra őrölt zöld tea levelekből készül, és rendkívül magas antioxidáns-tartalmának köszönhetően nemcsak a vércukorszint csökkentésében segít, hanem hozzájárulhat a fogyáshoz is.

A matcha sokkal koncentráltabb, és egy kis energialöketet is ad

– mondta Charmaine.

(Borítókép: tealeveleket tart egy nő a kezében. Fotó: Getty Images)