Ha szeretné elősegíteni az ünnepek alatt felszedett kilók leolvadását, akkor érdemes megfontolnia, hogy kiegészítse az étrendjét egy kis fekete bodzával.
Az Európában őshonos növény bogyóját egyébként már régóta használják étrend-kiegészítőkben immunerősítő tulajdonságai miatt, és népi gyógymódként is, a megfázás és az influenza tüneteinek kezelésére. Ám az anyagcserére gyakorolt potenciális előnyeit még csak most fedezték fel a kutatók.
A Washington Állami Egyetem kutatói által vezetett új tanulmány szerint ugyanis ezek az apró, sötétlila bogyók hatékony eszközként szolgálhatnak az anyagcsere felpörgetéséhez és a testsúly optimalizálásához.
A Nutrients című szaklapban csütörtökön közzétett klinikai vizsgálatban a kutatók megállapították, hogy napi 3,5 deci bodzalé fogyasztása egy héten keresztül javíthatja a bélrendszer egészségét, szabályozhatja a vércukorszintet és segíthet a szervezetnek a zsír hatékonyabb elégetésében.
(NyPost)
(Borítókép: fekete bodza és szirup. Illusztráció: Getty Images)