Hurrá, íme egy újabb olyan poszt, amiben három társkeresős marhaságot mutathatunk – ezúttal három okostelefonos appról van szó. Az első nem maga a Tinder, hanem ahhoz egy kiegészítés. Jó régen volt, amikor a Tindert először bemutattuk, azóta elég sokan ismerik és használják már Magyarországon. Ha ön még nem ismerné, íme lényeg: a közelben levő pontenciális partnerek fotóit mutogatja ez az app, és aki tetszik, azt be kell jelölni. Ha az illető is bejelölt minket, akkor a Tinder összekapcsol az adott júzerrel, és már mehet is a cset.

Na de milyen fárasztó lehet egyenként bejelölgetni, hogy ki tetszik! Főleg azoknak, akiknek mindenki tetszik! Nyilván nekik szól a Tinder Liker, és ahogy az app website-járól nézzük, elsősorban a férfiak vannak becélozva érthető módon. Elég letölteni ezt az appot, és vége a fáradságos válogatásnak, a Tinderly – Tinder Liker automatikusan bejelöl mindenkit! Ha kell, az egész város összes csaját is. A dolog őszintén szólva viccnek hangzik, de mondjuk simán el tudjuk képzelni, hogy van olyan férfi, aki tényleg úgy tinderezget, hogy az összes csajt bejelöli, hátha valakivel összejön.

Kicsivel (de nem sokkal) több értelme van a második újításnak, amit a Quicket nevű appnál vezettek be a napokban. Ez alapvetően nem egy társkereső szolgáltatás, hanem utazáshoz kínál egyszerűbb megoldásokat: repülőjegyet lehet vele venni, be is lehet vele csekkolni, ülést kiválasztani, stb. Most azzal bővült ki a dolog, hogy ha megszerveztük az utazást, repülőjáratunkra Facebook-fiókunk megadásával együtt is becsekkelhetünk. Ennek az az értelme, hogy ha pont van valaki más is a Quicketről ugyanazon a gépen, akkor az ránk találhat, és a Facebookunkon leellenőrizheti, hogy kik vagyunk. Ennek alapján aztán utazás közben össze lehet az illetővel ismerkedni, vagy pedig jelentőségteljesen fel kell venni valami fejhallgatót, nehogy hozzánk szóljon a szomszéd, akiről már felszállás előtt megtudtuk, hogy kedveli Zámbó Jimmyt. Van már egy hasonló utazós-társkereső app mellesleg, átütő sikert eddig nem aratott, de majd hátha a Quicketnek összejön.

A harmadik app pedig megintcsak egy reakció a Tinder sikerére. A Willow készítői szerint marhaság pusztán távolság és fotó alapján válogatni a potenciális partnerek között. Ők azt hangoztatják, hogy náluk nem a külsőn, hanem a személyiségen van a hangsúly, úgyhogy aki ezt az appot használja, annak először kérdésekre kell válaszolnia, olyanokra, hogy mi a legkínosabb gyerekkori emléke, vagy hogy mikor volt, amikor utoljára segített egy szívességgel egy ismeretlennek. A Willow szintén a közelben tartozó felhasználókat mutatja, de nem fotóval, hanem ezekkel a válaszokkal, amikből elméletileg kiderül, hogy milyen a személyisége a válaszadónak. Ha ezek alapján megtetszik az illető, akkor jöhet az összekapcsolódás, azaz itt először van a beszélgetés, és csak aztán jöhet a fotócsere. Természetesen a dolog elég új még, magyar verzió egyelőre nem létezik.

Kommentálná? A Facebookon tegye!